Erdoğan'dan flaş 1 Mayıs açıklaması

Erdoğan'dan flaş 1 Mayıs açıklaması

Başbakan grupta yaptığı konuşmada "Taksimi unutun seneye Kadıköy'de de miting yapılmayacak" dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

"TÜRKİYE KAOS ÜLKESİ GİBİ GÖSTERİLMEK İSTENDİ"
3. köprünün de tamamlandığını göreceğiz, gururu birlikte yaşayacağız. Mimarlarımız, mühendislerimiz ve herkese teşekkür ediyor başarılar diliyorum. Geçtiğimiz yıl ekonomimiz en başarılı dönemine ulaştı, büyük başarılar elde etmiştir. Gezi olaylarında ve 17 Aralık sürecinde ekonomi de hedef alınmıştı. Belli odaklar karalama kampanyası başlatmıştır, epey gayret sarf etmişlerdir. Türkiye bir kaos ülkesi gibi gösterilmek istendi.

Bütün karalama kampanyalarına rağmen içeride ve dışarıdaki girişimlere rağmen büyümeye devam ettik. Uluslararası yatırımcılar tedirgin edilmek istendi. Turizm geliri 35 milyar dolara yükseldi. Bu kadar olumsuzluğa rağmen dünya ülkemizi önemli görüyor ve buraya geliyor. Küresel yatırımlar devam ediyor. Arkadaşlar Gezi olaylarında, 17-25 aralık darbe girişimlerinde belirli çevrelerin huzuru bozmaya çalıştığını görüyoruz. Belli aktörler çaba sarf ediyorlar. Huzur bozmak için cam çerçeve kırmak, esnafa zarar vermek gayesiyle birileri her zaman yaptığı gibi gerilim siyaseti üretiyor. Bunlar gereken cevabı aldılar. 30 Mart’ta millet söyleyeceğini sandıkta söyledi. Bu millet çatışma görmek istemiyor.

"BU ŞIMARIK RUH HALİ SON BULMALIDIR"

Bu şımarık ruh hali artık son bulmalıdır. Bu ülkenin bazı sivil toplum  örgütleri, sendikaları artık demokratik mücadele kültürünü öğrenmelidir. Başkalarının müdahale alanına girmediği sürece herkes istediği alana girer. Ama çevreye rahatsızlık veriyorsa emniyet güçleri gereken neyse onu yapar. Tüm karanlık noktaları aydınlatmak bizim gayemiz oldu. Darbelerin üzerine giden bir hükümet olduk. Bütün faili meçhullerin üzerine biz gittik biz başkaları değil. Kahramanmaraş, Sivas, Çorum olaylarını aydınlatmak için samimi girişimlerde bulunduk. Çok açık söylüyorum karşımızda statikoyu bulduk.
Ergenekon’la mücadele ederken, CHP ve yandaşları Ergenekon’un avukatlığını yapıyorlardı. Karanlık olayların üzerine örtmeye çalıştılar.

1 MAYIS’A HAK ETTİĞİ DEĞERİ SOL MI VERDİ?
1 Mayıs’ın 124 yıllık geçmişi var. 1 Mayıs’a hak ettiği değeri biz verdi. Sol mu verdi, CHP mi verdi MHP mi verdi. 1 Mayıs’ı biz tatil ilan ettik. Tarihi nitelikte düzenlemeleri yapan biz olduk. 

"TAKSİM'DEN ÜMİDİNİZİ KESİN"

Her zaman iş barışından yana olduk, emekçinin yanında duran biz olduk. Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum dite esnafa zarar verilmesini kabul edemeyiz. Tüm sendikalara, STK’lara sesleniyorum. Bakın ülkemizde mitin g yapılacak alanlar bellidir. İstanbul’da miting yapılacak yerler bellidir. 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar, mani yok. Bir Yenikapı özel hazırlanmış alandır, miting alanıdır. 750 bin metrekaredir istediğin gibi kullan. Burası bana ufak geliyor diyorsa. O zaman Maltepe 1.250 bin km’lik alan var orada da yapabilirsin. Bu sene son olarak Kadıköy miting alanı olarak müsaade edildi. Bundan sonra Kadıköy’de de miting yapılmayacak. Tekrar söylüyorum. Taksim’den ümidinizi kesin. Buyrun Yenikapı, Maltepe buyrun. Devletle bir gerilime lütfen girmeyin.

"SEN KANUN DEĞİLSİN"
Hayır orada yapmayacağım, illa burada yapacağım dersen. Ben çatışmaya hazırım anlamına gelir. Herkes yapacağı her şeyi hukuk içinde sürdürmesi gerekir. Sen kanun değilsin. Biz nasıl mitingimizi bize verilen yerde yaptık onlar da öyle yapacak. Ben de STK’yım. Yenikapı dediler. 2,5 milyon kişi geldi baktık yetmiyor. Belki önümüzdeki sene Maltepe’de yapacağız.

"DAHA NE YAPACAĞIZ YA"
Taksim ısrarına biz niyetle bakmayız, bakamayız. Sendika başkanı burası bizim kutsalımızdır diyor. Lafa bak ya. Nasıl kutsalsa. Belli bir kabir ziyareti yapacaksan, anıt ziyaret edeceksen çelenk koyarsın, bak sizin için metro da yaptık oradan Yenikapı’ya geçebilirsin. O gün resmi araçları ücretsiz de yaparız. Daha ne yapacağız ya. Bu millet sabretmiş, sokaktaki şımarıklıktan sıkılmıştır.

"KAPILARI KAPATALIM ÖLÜN MÜ DİYELİM"

İlk meclis rastgele açılan bir meclis değildi. Binlerce Salatı-tefriciyeler okunarak, kurbanlar kesilerek meclis açılıyor. Bugün bunu göremeyen bir zihniyet var. Bu parlamentonun çatısında olup da bunu inkar edenler var. Görmek istemiyorlar çünkü. Bizim Suriye’ye uzanan elimizi görmek istemeyenler var. Ama bunu bu çatının altında olup anlamayan zavallılar var. Onların böyle bir derdi yok. Suriye’ye kapıları mı kapatalım ölün mü diyelim? Kardeşlerimize sırtımızı mı dönelim? İnsanlık anlayışımız bu bizim. İmanımız bize bunu gerektiriyor, ciğerimiz yanıyor bizim ciğerimiz.

SURİYE’DE YAŞANANLAR
İman sıradan bir olay değildir. İmansız olan paslı yürek sinede yüktür. Biz inancımızın gereğini yapmaya mecburuz. Konuşmak durumundayız, STK’lar sesini çıkarmak zorundadır. Solla dana edenlerin sesleri çıkmıyor.

"ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM"
Hani idama karşıydınız neredesiniz sesiniz çıkmıyor Ne diyoruz: Zalimler için yaşasın cehennem. Hiçbir zümrenin hiçbir zümre üzerinde yetkisi yoktur.

"ÖYLE BİR HAYALİM VAR Kİ"
12 yıldır hayalleri gerçekleştirmek için uğraşıyoruz. Benim öyle bir hayalim var ki bu hayalin gerçekleşmesini çok ama çok hayal ediyorum. Özgüvenli, başı dimdik duran ve bu ülkeyi  ülkenin asil sahibi solarak hisseden fertler hayal ediyorum, yürekten istiyorum. Manşet atanın rota çizeceği bir ülke değildir. Parası olanın düdüğü çaldığı bir ülke değildir. Kibir abideleri kaybetmiş ve gerekli cevabı almıştır.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ
20 vekil ya da siyasi partilerin göstereceği her aday milletin huzuruna çıkacak ve yetki alırsa cumhurbaşkanı olabilecek. 10 Ağustos için istişarelerimizi yoğun olarak devam ediyoruz. Bugüne kadar bunu böyle yaptık. Toplantı yaptık, kanaatleri aldık. Kadın, gençlik kollarıyla bir araya geleceğiz kanaatlerini alacağız. Cumhurbaşkanımızla da görüşüp değerlendireceğiz.

"BAHÇELİ ACEMİ ÇIRAK"
MHP Genel Başkanı çıkmış. Bu işe diyor iki kişi karar veremez. Sen mi karar vereceksin ya. Siyasetin bu kadar acemisi, çırak bu. Bu işlerden anlamıyor. Çantada keklik olayı değil bu. CHP’nin genel müdürü zaten o tutuşmuş. Kendilerine düştüler. Tek ceketle yola çıktı şu anda binlerce dava açıyor. Dava üzerine dava. Ceketsiz kaldın her halde. Bu paralarla inşaatın geri kalanını tamamlayacaksın herhalde.

"GÜLEN CEMAATİ..."
Utanmadan sıkılmadan bir de belge diyeceksin. Ne belgesi? Yani kalkıp da diyemiyorlar başbakan nasıl dinlenir. Dinlenemez diyorlar. Bunları savunacak kadar alçaklar. İnsanların mahremine girdiniz. Din anlayışınız bu mu sizin?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler