Erdoğandan ilk Ergenekon kararı yorumu

Erdoğan'dan ilk Ergenekon kararı yorumu

Başbakan Erdoğan bayram namazı sonrası gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Süleymaniye Camii'ndeki bayram namazı sornası gazetecilerle bayramlaşan Başbakan Erdoğan, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.
 
SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM
Ergenekon kararlarını yorumlayan Erdoğan, muhalefetin kararlarla ilgili değerlendirmelerini ise çok çirkin bulduğunu söyledi. İlker Başbuğ'un tutuklanmasının ardından bir televizyon kanalında söylediği 'İlker Başbuğ'a terörist diyeni tarih affetmez' sözlerinin arkasında olduğunu kaydeden Erdoğan, "Türkiye'de yasama yürütme yargı kuvvetler ayrılığını oluşturmaktadır. Biz kanaatlerimizi söylerken bu kanaatlerimiz anayasanın amiğr hükümelerine ters düşmemek zorundadır. O kanaatimde bir sapma yoktur. Ama birinci mahkeme bir karar verdi. Bu karar nihai bir karar değildir. Yargıtay'ın vereceği karar da nihai değildir. Bunun yargı noktasındaki süreci tamamlanana kadar temenni ederiz ki adalet yerini bulsun. Bu beklentimiz bu şekilde devam etmektedir." şeklinde konuştu.
 
ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI
Bu arada anamuhalefet ve diğer muhalefetin yaptığı açıklamalar çok çirkindir. Yargı organı istediği kararı verdiği zaman iyi vermediği zaman kötü mantığı çok yanlış. Hakimleri ve mahkemeyi tanımıyorum diyerek kimseyi aşağılayamazsınız. Son kamuoyu araştırmalarında ana muhalefetin oy oranı bellidir. Biz böyle bir dalaşmanın içinde yer almayacağız. 
 
Başbakan imzasıyla atadığı komutan nasıl terörist olur diyen ana muhalefet lideri henüz genel müdürlükten kurtulamamıştır.
 
OBAMA İLE GÖRÜŞME
Suriye ve Mısır'da yaşananları görüştük. Sınırımızda El Kaide'ye bağlı çetelerle bölgedeki bazı güçler arasındaki çatışmalar sınırımızdaki sivillerin şehit olmasına neden oluyor. Suriye'de uluslararası anlamda bir zemin oluşturup ondan sonra adım atılması gerektiği konusunda bir görüşme trafiği gerçekleştiriyoruz.
 
Mısır'da yüzde 65 oyla kabul edilen anayasa askıya alındı. Batılı güçler bire bir görüşmelerde 'biz de sizin gibi düşünüyoruz' diyorlar ama darbe diyemiyorlar.
 
ERDOĞAN'IN BAYRAM PROGRAMI
Bayram tatilimi İstanbul dışında demokratikleşme paketi üzerinde çalışarak geçireceğim. 25-26 Ağustos'ta Rize'de olacağım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler