Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu için suç duyurusu

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu için suç duyurusu

Erdoğan'dan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan, Türk Tabipler Birliğini (TTB) ziyaretindeki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına “Cumhurbaşkanına hakaret”ten suç duyurusunda bulundu. Erdoğan, ayrıca 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

“BUNUN ADI CİNSEL SAPIKLIKTIR”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan için şunları söylemişti: “Yaptığım eleştiriye karşı ‘sapık’ sözcüğünü kullanıyor. O zata soruyorum, ‘Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen vapurlardaki kadınlara, kızlara bakıyorum’ demek nedir? ‘Onları dikizliyorum’ demek sapıklık değil mi? Bunun adı cinsel sapıklıktır. Söyleyen, bizzat itirafı yapan Erdoğan. Siyasi sapıklık, parlamentonun önüne çıkıp yemin ettikten sonra o yeminini tutmayıp namusunu ve şerefini çöp sepetine atmaktır. Bunun adı siyasi sapıklık değil de nedir? Yeri gelince ‘Kadınları yüceltiyorum’ diyor. Sen değil miydin ‘Al ananı da git’ diyen? Sen değil miydin ‘İsrail dölü’ diye bağıran? Kalkmış bize ders veriyor. Sapıklığın adresi, konuyu saptırıyor. Hem cinsel sapıklığın, hem siyasi sapıklığın adresi Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler