Erdoğandan Milliyet gazetesine çok sert tepki

Erdoğan'dan Milliyet gazetesine çok sert tepki

Başbakan Erdoğan, İmralı tutanaklarını yayınlayan gazeteye ve patronuna Balıkesir'den sert çıktı..

Geçtiğimiz günlerde Milliyet gazetesi, BDP'li vekillerle Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki görüşme tutanaklarını yayınladı. Çok konuşulacak ifadelerin yer aldığı tutanakla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir'de yaptığı toplu açılış töreninde hatırlatarak hem gazeteye hem de isim vermeden gazete patronuna ağır sözlerle yüklendi.

BATSIN BÖYLE GAZETECİLİK
Erdoğan, "Bir gazete çıkmış, başlık atıyor, attığı başlıkla İmralı’dan haberler veriyor. Bir kısım medya yanımızda olmadı diye hep söyledim. Bu medyanın uzantıları, kalemşörleri şöyle yazıyor: 'Gazete yönetmek ülke yönetmeye benzemez'. Böyle haberlerin ülkeye, barışa ne katkısı var. Eğer böyle gazetecilik yapıyorsan batsın bu gazetecilik. Bu çözüm sürecinde kim baltalamak istiyorsa o benim de arkadaşlarımın da karşısındadır. Biz her türlü riski aldık. Önümüze konulan taş bizi engellemek içindir. Kim olursa olsun onu da dinlemeyiz. Eğer zerre kadar bu vatana bu millete sevgileri varsa bu güzel adımları engellemeye çalışmasınlar. Biz gücümüzü haktan ve halktan alıyoruz. Biz onlara rağmen iktidar olduk. Milletimizin onlara verdiği cevap ortada." diye konuştu.
 
Erdoğan şunları söyledi;
 
ONLARIN NASIL BİR HESABI VARSA ALLAH'IN DA BİR HESABI VAR
"Kim hayali tasavvuru dile getirirse getirsin son sözü millet söyler. Bu süreç sonrası herkesin daha sorumlu davranması gerekiyor. Biz konuşmuyoruz iş yapıyoruz iş. Sürecin hasssasiyetini gözeterek bu süreci ilerletiyoruz. Birileri süreci akamete uğratmak için elinden geleni yapıyor. Onların nasıl bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var.
 
Biz samimi şekilde çözüm istiyoruz. Milletin değerlerine rağmen bir çözüm, çözüm değildir. Şehitlerimizin ruhunu incitecek hiç bir adımı atmayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler