Erdoğan'dan Tarsus'ta tarihi gaf!

Erdoğan'dan Tarsus'ta tarihi gaf!

Tarsus'ta Turizm Bölgesi ve 600 Yataklı Devlet Hastanesinin Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi gerçekleri tamamen çarpıtarak "Komünistlerin köprüleri satmak istediğini ancak Demirel ve Özal'ın sattırmadığını" iddia etti.

Tarsus'ta Turizm Bölgesi ve 600 Yataklı Devlet Hastanesinin Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyet Halk Partisi, biz gelince yıkacağız diyor. Öbürü biz satacağız diyor. Hatırlayın birinci köprüyü Süleyman Demirel yapmıştı. O zaman ki komünistler ne diyordu: Biz köprüyü satacağız diyordu. Rahmetli Özal da satamazsınız diyordu. Ne oldu? Neyi satıyorsun? Bu millet sizi mezara gömer." dedi.

ERDOĞAN'IN SÖYLEDİĞİNİN TAM TERSİ
Erdoğan'ın "Komünistler 'köprüleri satacağız' dedi Özal sattırmadı" dediği tarihi gerçek aslında tam tersi olarak yaşanmıştı. 

1983 seçimleri sırasında, televizyondaki bir tartışmada Özal’ın, Boğaz Köprüsü’nü satma vaadine karşı, Halkçı Parti Lideri Necdet Calp, yumruğunu masaya vurup “Satamazsınız beyefendi, sattırmayız!” çıkışıyla yüzde 30 oy almıştı. 

Ve yıllar önce Necdet Calp ile Turgut Özal arasındaki TV ekranlarındaki o tartışma:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler