Erdoğan’dan taşeron işçilerle ilgili önemli açıklama

Erdoğan’dan taşeron işçilerle ilgili önemli açıklama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kamudaki taşeron işçileriyle ilgili düzenleme hakkında konuştu. Erdoğan, 850 bin taşeron işçinin bulundukları yerde kadro alacaklarını belirtti. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında “Yaklaşık 900 bin çalışanlarımızı ilgilendiren, taşeron işçilerimizle ilgili düzenlemeye değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek.

Yine kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi çözmüş oluyoruz. Bu arada komisyonlar, taşeronlar ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyor." dedi.

BAKAN AYRINTILARI AÇIKLADI
Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesinin ayrıntılarını açıkladı. Sarıeroğlu: “Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak.”

SÜRE 4 AY DAHA UZATILIYOR
Sarıeroğlu, şöyle devam etti: “Mevsimlik işçilerin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin 4 aya kadar daha uzatılmasını sağlıyoruz. 4/C kapsamında çalışanları 4/B kadrosuna alıyoruz. Belediye ve il özel idarelerinde taşeron olarak çalışanlar il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler