Erdoğanı güldüren vaatler!

Erdoğan'ı güldüren vaatler!

21 icracı bakanlık için bakan yardımcıları aranırken vatandaşlar Başbakanlığı başvuru yağmuruna tuttu.

21 icracı bakanlık için bakan yardımcıları aranırken vatandaşlar Başbakanlığı başvuru yağmuruna tuttu. Yüzlerce başvurunun geldiği başbakanlıkta ilginç bazı başvurular da dikkatlerden kaçmadı. Başbakan Tayyip Erdoğan’a gönderilen mektuplarda kimi “Google’a ‘mucit torna ustası’ yazarsanız yaptıklarımı görebilirsiniz” dedi, kimi “bana görev verin, PKK’yı 4 ayda bitireyim” vaadinde bulundu. Bir vatandaş Erdoğan’a bakan yardımcısı seçilmesi halinde yapacağı 24 icraatın listesini gönderirken, bir ev hanımı “ve aranızda bulunmaktan büyük onur duyacağım. Beni seçmenizi istiyorum. Kendimle gurur duymak istiyorum” yazdı. İşte Başbakan Erdoğan’ı tebessüm ettiren gelen başvurulardan bazıları:

VAAT ÜZERİNE VAAT
MUCİTİM:
(O.K.) Meksika Körfezi petrol sızıntısı çalışmalarında projelerimin çoğu uygulandı. BP’yi 24 milyar dolar zarardan kurtardım. Bakan yardımcılığı için başvurmak istiyorum. Arz ederim. Not: Çalışmalarım gazete ve internet haber sitelerinde var. Google’a “mucit torna ustası” yazarsanız ilgili haberleri görebilirsiniz.

İCRAAT PLANI : (E.A.) 20 yıldır özel sektörlerin bütün kurumlarından almış olduğum kazanım ve millete hizmet etme düşüncesi ile bakan yardımcısı olarak ülkeme hizmet etmek istiyorum. Takip etmeyi ve yapmayı düşündüğüm çalışmalar şöyle: Kamu makam araçlarının 120.000’den 5.000 indirilmesi; İdarecilerin ziyaret karşılamalarının düzenlenmesi, mecburi protokollerin kaldırılması; Askeri iç hizmetlerin özel hizmetlilere devredilmesi; Askeri envanterlerin takibi ve her türlü giderlerin bağımsız sivillerce denetlenmesi; Erzurum, Mardin, Diyarbakır, Ağrı gibi tarihi şehirleri dünya markası yapma çalışması; Ermeni iddiaları üzerine çalışmaların bir masada toplanması ve hedef belirlenmesi; Güneydoğuda terör çözümü üzerine sivil örgütlerin kurdurulması (önemli); Bor üzerine ülkemizde vergisiz yatırım üstlerinin kurulması ve teşviki.

PKK: (T.G.) Daha önce şahsınıza sunduğum dilekçelerimde yetki verildiğinde abartılı da olsa PKK sorununu dört ay içinde bitiririm sözünü vermiştim. Sizin bakan yardımcılığı açıklamanız beni çok sevindirdi, şahsıma bakan yardımcılığı görevini layık görürseniz, inşallah sözümü yerine getirmeme fırsat verilmiş olur.

EV KADINI: (S.T.) 1968 İstanbul doğumlu bir anneyim. Ev hanımıyım, 6 yıl çalışırsam emekli olabiliyorum öğrendiğim kadarıyla. Bakan yardımcılığına aday olmak, çalışmalarda bulunmak istiyorum. En iyi şekilde de temsil edip kesinlikle faydalı olacağıma inanıyorum ve aranızda bulunmaktan büyük onur duyacağım. Beni seçmenizi istiyorum. Kendimle gurur duymak istiyorum.

ZİYARET EDEYİM: (M.R.) Bakan yardımcılığı konusunda kendimi yeterli, ehliyetli görmekteyim. Gerek bürokrasi ile ve gerek ise özel sektörde görüşüp konuştuklarım bana sürekli siyaset ve özellikle bürokraside yer ve görev almam gerektiğini vurgularlar idi. Sizinle görüşme imkanım olsa bu konuda size şifahi olarak hatır sorup kendimi anlatmak isterim. Bana bu konuda destek olur iseniz tevdi edilecek bu göreve layık olacağımı bilgi birikimi ve sorunlara çözümler ile ortaya koyabileceğim.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler