Erdoğan'ın bilezik hikayesi 'montaj' çıktı! İZLE

Erdoğan'ın bilezik hikayesi 'montaj' çıktı! İZLE

Başbakan'a bileziğini veren o kız konuştu...

Başbakan Erdoğan'ın 'yıllardır unutamıyorum' diyerek anlattığı bilezik hikayesinin kahramanı Nihal Karataş, duygularını anlattı. Nihal Karataş'ın anlattıklarına bakıldığında, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında aktardıklarından oldukça farklı. 

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adaylığını açıklarken 1994'te başından geçen bir olayı anlatmıştı. İstanbul'daki seçim çalışmaları sırasında, 7 yaşındaki bir kız çocuğu, yanına giderek kolundaki altın bileziklerini Erdoğan'a vermişti. Nihal Karataş, A Haber'e o anları anlattı.

"KOLUMDAN ÇIKARIP KENDİ BİLEZİĞİMİ VERDİM"
O gün zihnimde canlanıyor. Annemle Eminönü'nde dolaşırken, Başbakanımız da o sırada esnaf ziyareti yapıyordu. O zaman belediye başkan adayıydı. Annem de teşkilatlarda aktif olarak çalışırdı, ben de onunla beraber dolaşırdım. O yüzden ben de Başbakanımızı çok iyi tanıyordum o dönemde. O zaman yapılan yardımları görüyordum. Ben birden annemin kolundan çıkıp Başbakanımızın yanına gittim ve kendisine kolumdan çıkardığım bileziğimi verdim. Beni kucağına aldığını hatırlıyorum, gözümde canlanıyor. O an içimden geldi ve verdim. Annem beni böyle şeylere teşvik ederdi. O zaman 'dava aşkı' vardı. Türkiye'nin kurtarılması umudu, böyle şeyler aşılanıyordu. O zaman çocuktum, hangi niyetle gidip verdim bilmiyorum. Daha sonrasında annemin anlattığına göre o akşam bir yemek olmuş ve Başbakanımız o olayı orada anlatmış. Çok duygulu anlar yaşanmış, yardım toplanmış, herkes bu olaydan etkilenmiş.

"YILLAR SONRA RİZE'DE KARŞILAŞTIK, TANIDI"
Uzun bir zaman sonra, 2000'li yıllarda Başbakanımızla Rize'de karşılaştık. Bizim köye gelmişti, karşılamıştım ve beni hatırlamıştı. O zaman da duygusal anlar yaşanmıştı. Bileziği verdikten sonra Başbakanımızın tepkisini hatırlayamıyorum ama beni kucağına alıp sevmişti. Bu olayı cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı konuşmada anlattı ama izleyemedim. Burada televizyon yok, imkan yok ama duydum, arkadaşlarım anlattı. Tabii ki çok gururlandım, hoşuma gitti. 20 yıl sonra tekrar dile getirmesi çok güzel bir şey." (Kaynak: A Haber)

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili konuşmasına dua ile başlayan Erdoğan, 2001 yılında Muhammed Pamuk imzasıyla yayınlanan ‘Yasaklı Umut, Recep Tayyip Erdoğan’ kitabında da sözü edilen ‘Bileziğini veren küçük kız’ anekdotunu anlattı. Küçük kızın annesinin gönderdiği 2 bileziği verirken “Annem, seçilince bizi unutmasın diyor” dediğini anımsattı ve siyaset hayatı boyunca o kızın gözlerini hiç unutmadığını söyledi. Erdoğan’ın, küçük kız çocuğunun kendi kolundaki bileziği de verdiğini anlatırken kullandığı ifadeler, salonda duygusal bir atmosfer oluştururken Eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gözyaşlarını tutamadı. (kaynak: hurriyet.com.tr/Deniz Zeyrek)

CUMHURBAŞKANI ADAYI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler