Erdoğan’ın danışmanını bıraktılar

Erdoğan’ın danışmanını bıraktılar

Başbakanlık Sosyometri Danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu, mahkemede serbest bırakıldı.

Almanya’da, AKP ve başbakanlığı döneminde Erdoğan lehine casusluk yapmaktan tutuklanan, Başbakanlık Sosyometri Danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu, cezası 70 bin Euro para cezasına çevrilerek mahkemede serbest bırakıldı.

Gergerlioğlu ile savcılık arasında yapılan anlaşma gereği ödenmesi gereken 70 bin Euro’luk para cezasının karşılığının bir gün önceden mahkeme kasasına girdiği açıklandı. Bu paranın, kamu yararına kullanılacağı açıklandı ancak ne yönde kullanılacağı henüz tespit edilmedi.

10 AYDIR İÇERDEYDİ, BIRAKILDI
Diğer sanıklar da belirlenen 5000’er bin Euro cezayı ödeyerek uzun sürmesi beklenen davanın sonuçlanmasını sağladı. Yani bir anlamda cezaları, para cezasına çevrilmiş oldu. Gergerlioğlu 10 aydır yattığı cezaevinden bugün serbest bırakıldı.

Koblenz Eyalet Yüksek Mahkemesi, Almanya’daki muhalifler adına bilgi topladıkları suçlamasıyla yargılanan saıkların, bu para cezalarını kabul etmelerinden sonra davanın sonuçlandığını açıkladı. Bu anlaşma, Gergerlioğlu’nun suçu kabul etmediği anlamına gelmediği gibi, paranın yüksekliği de, „Eğer anlaşmayı kabul etmeseydi, bir kaç ay daha cezaevinde kalacağı“ anlamına geliyor.Gergerlioğlu’nun parayı nereden bulduğu ise bilinmiyor.

AVUKAT: ÖYLE ANLAMAYIN
Gergerlioğl’nun avukatları, davanın daha uzun sürmemesi ve müvekillerinin uzun süre cezaevinde kalmaması için belirlenen bu para cezasını ödemeyi kabul ettiklerini açıkladılar. Avukat, bunun suçun kabul edilmesi olarak yorumlanmaması gerektiğini, ayrıca dinlemeye takılan kişileri bir çoğunun Türkiye’de olduğunu savundu.

Gergerlioğlu ve birlikte yargılandıkları sanıklar, Almanya’da solcular, Aleviler, Kürtler ve Fetullah Gülen Cemaati hakkında bilgi toplayıp bizzat Erdoğan’a aktarmakla suçlanıyordu. Gergerlioğlu’nun MİT Başkanı Hakan Fidan’dan sonra, Erdoğan’ın ikinci derecede güvendiği kişi olduğu vurgulanıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler