Erdoğan'ın HSYK üyeleri kimler mi?

Erdoğan'ın HSYK üyeleri kimler mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan HSYK asıl üyeliklerine, Rasim Aytin, Muharrem Özkaya, Hayriye Şirin Ünsel, Aysel Demirel'i seçti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Asıl Üyeliklerine; Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Asıl Üyesi Avukat Rasim Aytin'i yeniden, Ankara Barosu Avukatı Muharrem Özkaya'yı,İstanbul Barosu Avukatı Hayriye Şirin Ünsel'i, İstanbul Barosu Avukatı Aysel Demirel'i, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 159'uncu ve 6087 sayılı Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanununun 18'inci maddeleri gereğince seçmişlerdir" denildi. 

ERDOĞAN'IN ÜYELERİ KİMLER Mİ?

Av. Hayriye Şirin Ünsel: 1966 yılında Konya Balcılar’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya Seydişehir’de tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 3 yıl Kartal’da daha sonra Pendik’te avukat olarak mesleğini icra etti. AKP Pendik Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasete girdi. 6 yıl boyunca ana kadroda görev yaptı. 2008 yılından itibaren AKP Kadın Kolları İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 2013 Kasım ayında bu görevini sona erdirdi. 2009 yılı yerel seçimlerinde AKP Pendik Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Meclis üyesi olarak çeşitli görevlerde bulundu. 2012 yılı itibariyle İBB Meclis Üyeliği görevine geldi. Halen Encümen Üyeliği ve İBB Hukuk Komisyonu görevlerine devam etmekte. 1 çocuk annesi.

Hayriye Şirin Ünsel'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun halasının kızı olduğu da iddia ediliyor.

Av. Muharrem Özkaya: AKP Genel Merkez Hukuk Müşaviri Av. Ali Özkaya'nın ağabeyi; Dinar doğumlu olup ilk, orta ve lise tahsilini Dinar'da tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlık stajı ve askerlik görevinden sonra Ankara Barosu üyesi olarak fiilen başladığı avukatlık görevini sürdürdü. Serbest avukatlık yanında Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş ve Öz Orman İş sendikalarının hukuk müşavirliği görevlerini yapmaktaydı. AKP Ankara İl Genel Meclis üyeliği yaptı. Hak-İş üyesi Öz Büro İş Sendikası kurucuları arasında yer aldı.

Av. Aysel Demirel: 1968 Bolu'da doğdu. 1995-1996 yılları arasında avukatlık stajını tamamladı. 1996-1997 Av. Necati Ceylan Avukatlık Ofisinde çalıştı. 1997 yılından bu yana  İstanbul Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık ve hukuki danışmanlık yapmakta. Emlak Konut GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Telekomünikasyon A.Ş. , İski Genel Müdürlüğü, Halkbankası A.Ş. ve muhtelif özel hukuk tüzel kişileri ile şahıs dosyalarının dava ve icra takip işlemleri takip edilmiş olup kurum ve şirket bazında çalışmaları bulunmakta. 2003-2008 yılları arasında Türk Telekom A.Ş'de Hukuk İşleri Müdürlüğünde kısmı zamanlı avukat olarak hizmet verdi. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

Av. Rasim Aytin: 01.01.1969 tarihinde  Acıpayam’da doğmuştur. İlköğrenimini Acıpayam’a bağlı Yatağan kasabasında, orta ve lise öğrenimini Denizli’de tamamladıktan sonra, Ankara  Üniversitesi  Hukuk Fakültesi’nden 1989   yılında mezun oldu. 1990 yılında  Ankara Barosunda Avukatlık stajını tamamlayan Rasim Aytin; 1991-1992 yılları arasında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Gaziantep İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde, 1993-2006 yılları  arasında İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde  Avukat olarak, 2006-2010 yılları arasında  Maliye Bakanlığı  İstanbul  Muhakemat Müdürlüğü’nde  Müşavir Hazine Avukatı olarak görev yapmıştır.  22.10.2010  tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından Hâkimler  ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine  seçilmiş olup halen görevine devam etmektedir.

Evli ve iki  çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler