Ereğli'de lojmanda 7 çocuk!

Ereğli'de lojmanda 7 çocuk!

Karaman’da, 10 çocuğun Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği (KAİMDER) evlerinde cinsel istismara uğramasına dair skandal büyüyor.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre; Sanık Muharrem B.'nin (54) 2015 yılında Karaman’dan ayrıldıktan sonra “öğrencilerin barınması” amacıyla Konya’nın Ereğli ilçesinde bir lojman dairesini kiraladığı ve KAİMDER’den tanıştığı yedi çocuğu, hiçbir engele takılmadan bu ilçeye naklettirerek, dairede yatırdığı ortaya çıktı. Bu çocuklardan en az birine lojmanda ve bir köy odasında tecavüz ettiği anlaşıldı.

Dahası, 2002 doğumlu bu çocuk Ensar ve KAİMDER’de de tecavüze uğramış...   Sanık Muharrem B., 5 Mart’ta savcılıkta alınan ifadesinde, KAİMDER’den ayrıldıktan sonra Ereğli’deki lojmanı ücretsiz şekilde kiraladığını anlatarak, “Öğrencilerin barınması ve öğrencilere yardımcı olabilmek için burayı tuttum. Lojman tek katlıdır. Evde 14-15 yaş arası yedi çocuk barınmaktadır. Bağlı olduğum dernek ya da vakıf yoktur” dedi.

Savcılıkça yapılan incelemede yedi çocuğun, daha önce KAİMDER’de kaldığı ve Muharrem B.’nin isteği üzerine kayıtlarını Karaman’dan Ereğli’ye alarak, lojman dairesinde kalmaya başladığını tespit etti. Ayrıca 2015 yılının sömestr tatilinde Muharrem B.'nin çocukları alıp köyüne götürdüğü ve köy odasında yatırdığı saptandı. Yedi çocuktan birinin, lojman dairesinde ve köy odasında tecavüze uğradığı anlaşıldı. Aynı çocuğun 2012’de Ensar’da, 2013’te de KAİMDER’de cinsel saldırıya uğradığı belirlendi. Adli Tıp Raporu’nda “fiili livata” bulgusuna erişildi. Savcılık, bu çocuk yönünden dosyayı ayırarak, Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler