Ergin Ataman: Galatasaray'ın hakkı gaspedildi

Ergin Ataman: Galatasaray'ın hakkı gaspedildi

Galatasaray Liv Hospital'ın Maccabi Electra'ya uzatmada yenildiği maç sonrası Ergin Ataman, Ender Arslan'ın basketinin verilmemesine isyan etti.

Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi Top 16 turunda İsrail'in Maccabi Electra takımına uzatma bölümü sonunda 97-94 yenildikleri maçın tekrarını istediklerini, bununla ilgili maçtan sonra gerekli itirazları da yaptıklarını söyledi. 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, Maccabi Electra karşısında bir saniye bile maçı bırakmadıklarını belirterek, "Çocukların emeğine çok yazık oldu. Bu akşam Galatasaray Liv Hospital Takımı, maçı kazanmak için olağanüstü bir efor sarf etti. Maalesef bu güzel atmosferden ziyade, bugün oynanan basketboldan ziyade maçın son 10 saniyesindeki skandal maça damga vurdu" diye konuştu. 

Ender Arslan'ın attığı turnikenin yüzde 100 basket olduğunu savunan Ataman, şöyle devam etti: 

"Ender Arslan'ın atmış olduğu turnike, yüzde 100 basket. Bunu yayıncı kuruluş defalarca kez gösterdi. O anda yanlış düdük çalabilirsin, olabilir. Son iki dakika içinde bu tip tartışmalı pozisyonlarda mutlaka gidip ekrana bakman gerekiyor. Pozisyonu incelemen gerekiyor. Bunun defalarca kez örneği var. Hatta THY Avrupa Ligi'nde zaman zaman ilk devrelerde bile bu tür pozisyonlara gidip baktıkları oluyor."

"GALATASARAY'IN HAKKI GASPEDİLDİ"
Ergin Ataman, hakemin art niyetli olduğunu düşündüğünü de vurgulayarak, "Bir hakemle alakalı ben, bunu ilk kez söylüyorum. Bence dünyanın en iyi hakemlerinden biri olan Luigi Lamonica, kendi egosuna yenik düştü. Bugün burada Galatasaray'ın, bir Türk takımının hakkı gasbedildi. Bu, THY Avrupa Ligi gibi ciddi bir organizasyon için ciddi bir skandal" ifadelerini kullandı.

Bu pozisyonla ilgili gerekli itirazları yaptıklarını da kaydeden Ataman, şöyle konuştu:

"Tekrar söylüyorum, pozisyon basket olabilir, olmayabilir ama gidip ekrandan tartışmalı pozisyona bakman lazım. Nitekim gidip de ekrandan baksan topun inişte olduğunu göreceksin ve Galatasaray'ın galibiyetini çalmamış olacaksın. Hakikaten çok sinirliyim ve üzgünüm. Çünkü maçı kazanmak için çok büyük bir mücadele sarf ettik. Çok iyi bir basketbol oynadık ama bu tarz bir hakemin egosuna mağlup olduk. Avrupa Ligi'nin ana sponsoru Türk Hava Yolları. Efes Pilsen de Avrupa Ligi'ne maddi manevi desteğini esirgemiyor ama hala burada bizi ezdiren bir hakem var. Biz net bir şekilde bu maçın tekrarını istiyoruz. Bununla ilgili de maçtan sonra gerekli itirazımızı yaptık." 

Bu arada Ergin Ataman, maçın bitimiyle hakemlerin yanına giderek Ender Arslan'ın pozisyonuyla ilgili uzun süre itirazlarda bulundu.  

Öte yandan, Maccabi Electra'nın son saniyede attığı üç sayılık basketle kazandığı maçın sonunda sarı-kırmızılı taraftarlar, saha kenarında galibiyet sevincini yaşayan konuk ekip oyuncularına yabancı maddeler attı. Taraftarlar, parkeye çakmak ve bozuk para yağdırdı. Maccabi Electra oyuncuları, hemen soyunma odasına gitti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler