Ergin Saygunun cezası ertelendi mi?

Ergin Saygun'un cezası ertelendi mi?

Balyoz Davasından tutuklu emekli Orgeneral Ergin Saygun ile ilgili haberler kafa karıştırırken avukatından açıklama geldi...

Balyoz Davasında 18 yıl ceza alan emekli Orgeneral Ergin Saygun kalp ameliyatına alındı. Saygun ameliyattayken yeni yasal düzenleme kapsamında emekli Orgeneral Ergin Saygun'un cezasının ertelendiği haberi geldi.

AÇIK KALP AMELİYATINDA
'Balyoz Planı' davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun şu sıralarda Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde açık kalp ameliyatında.
 
KIZI DUA İSTEDİ
Paşa'nın kızı Ece Saygun, babasının ameliyata girdiğini sosyal paylaşım sitesindeki hesabından duyurdu. "Dayan canımın canı" diye babasına seslenen Saygun herkesin dua etmesini de istedi.
 
AVUKATINDAN AÇIKLAMA
CEZASININ ERTELENDİĞİ HABERLERİ YALANLANDI
 
Ergin Saygun tahliye mi olacak? Milliyet.com.tr muhabiri Aydın Hasan'ın edindiği bilgiye göre Ergin Saygun'un avukatı ertelemeyi yalanladı.
 
Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un cezasının ertelenebilmesi için kararın Yargıtay tarafından onaylanmasının yani Saygun'un hüküm giymesi gerektiği belirtildi.
 
Balyoz davasının kararı ise henüz Yargıtay’a gönderilmediği için karar kesinleşmedi. Dosya hala İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz aşamasında. Bu süreçte sadece avukatların tahliye talebi olabilir.
 
SAYGUN’UN AVUKATLARI TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU
 
Saygun’un avukatlarının, Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nden bir rapor alarak mahkemeden tahliye talebinde bulunduğu öğrenildi. Mahkeme, hastaneden gelen bu raporu Adli Tıp Kurumu’na gönderdi ve Saygun’un cezaevinde kalıp kalamayacağına ilişkin kesin rapor istedi. Mahkeme Adli Tıp raporun ulaşmasının ardından Saygun’un tahliyesi konusunda bir karar verecek.
 
MAHKEME İŞLEMLERİ YAPIYOR
 
Adalet Bakanlığı kaynakları, Saygun hakkında erteleme kararının alındığını, şu anda ilgili mahkemenin emekli orgeneralin ceza ertelemesi konusundaki işlemlerini yapmakta olduğunu bildirdiler.
 
VE SON DAKİKA GELİŞMESİ:
BAKAN DANIŞMANI TWİTTER’DAN AÇIKLAMA YAPTI
 
Saygun'un cezasının ertelendiğine ilişkin ilk açıklama, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in danışmanı Adnan Boynukara tarafından twitter'da yapıldı.
 
İşte Adli Tıp'ın 'Ergin Saygun' raporu
Boynukara, Saygun'un cezasının, yapılan son kanun değişikliği çerçevesinde "ertelendiğini" açıkladı.
 
Boynukara, twitter hesabından yaptığı açıklama üzerine Hürriyet'in "Saygun hakkında Balyoz davasından verilmiş karar var. Bu karar doğrultusunda hükümlü sayıldığı için mi son yasa değişikliğinden yararlanıyor" sorusuna karşılık olarak da, "evet" yanıtını verdi. Boynukara, Saygun'un durumuyla ilgili adli tıp raporunun geldiğini de belirterek, "ilgili mahkeme gerekli işlemleri yapıyor" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler