Erhan Kuşkapan kimdir?

Erhan Kuşkapan kimdir?

Ampute Futbol Takımı Kaleci Antrenörü Erhan Kuşkapan kimdir? İşte Kuşkapan hakkında tüm merak edilenler...

GAZİ Üniversitesi'nde antrenörlük eğitimi alan Erhan Kuşkapan, 1988 yılında Ankara'nın Yenimahalle İlçesinde doğdu. Yüksek Lisansını Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde yapan Kuşkapan, iyi derecede İngilizce biliyor.

Futbol kariyerine 1998 yılında 10 yaşında iken Ankara DSİ Spor'da başlayan Erhan Kuşkapan, 2003 yılında Ankaraspor'a transfer oldu. Kuşkapan, kalecilik yaptığı yıllarda maçlarda attığı taklalardan dolayı "Taklacı Erhan" lakabını almışsa da futbolseverler onu "uçan kaleci" olarak hatırlıyor.

Türkiye futbolunda Hamza Hamzaoğlu, Aykut Kocaman, Samet Aybaba ve Hikmet Karaman gibi isim yapmış teknik direktörlerle çalışan ve eski profesyonel kaleci olan Erhan Kuşkapan, 188 cm boyunda ve UEFA -A lisansa sahiptir.

Bodrumspor, Ankaraspor ve Tokatspor gibi birçok profesyonel takımda oynadı ve kaleci antrenörü olarak çalıştı. 2021 yılında Avrupa Şampiyonluğu, 2022 yılında Dünya Şampiyonluğu yaşayan Ampute Milli Takım Kaleci Antrenörü Erhan Kuşkapan, deneyimlerini kitaba döktü, "Ampute Futbolda Kalecilik" adlı kitabını yazdı. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi ampute futbolcularıyla, antrenörleriyle bir araya gelerek, özellikle Avrupa'da ve Dünya'da Türkiye futbolunun konuşulmasını hedefliyor...


Kaynak:biyografi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler