Erhan Tuncel için yakalama kararı

Erhan Tuncel için yakalama kararı

Dink Davası'nda Yasin Hayal'in işaret ettiği Erhan Tuncel için yakalama kararı çıkarıldı.

Yeniden görülmeye başlanan Dink Davası'nda 'Ben suç örgütü kurmadım' diyen Yasin Hayal'in işaret ettiği Erhan Tuncel için yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme, Dink kararını bozan Yargıtay kararına uyup uymayacağına daha sonra karar verecek
 
Bugünkü duruşmada Yasin Hayal’e bozma kararına ilişkin diyecekleri sorulmuştu. Herhangi bir suç örgütü kurmadığını belirten Hayal, "Yargıtay’ın bozma kararını kabul etmiyorum. Hatta cinayet suçunu onamasına da itiraz ediyorum. Medyadan öğrendim. Bir itirafçı çıkmış. İtirafçı benim masum olduğumu ortaya koyuyor. İtirafçı, cinayeti Erhan Tuncel ile işleyerek Rusya’ya kaçacaklarını belirtiyor" demişti.
 
Daha sonra duruşmaya katılmayan tutuksuz sanık Erhan Tuncel’in avukatı Erdoğan Soruklu söz aldı. Soruklu, "Yargıtay bu kadar kapsamlı bir dosyayı çok kısa sürede incelemiştir. Karar çelişkilidir. Yargıtay mahkemeleri etki altına alabilecek bazı kişilerin açıklamalarından etkilenmiştir. Yargıtay’ın verdiği bu karar bunu göstermektedir. Yargıtay kararındaki lehimize olan kısımlara uyulmasını, aleyhimize olan hususları ise delillerle çürüttüğümüz için uyulmamasını talep ediyorum" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler