Ericekli: Siyaset 2.5 partiye kaldı!

Ericekli: Siyaset 2.5 partiye kaldı!

22. Dönem Ak Parti milletvekili İsmail Ericekli, son gelişmelerle ilgili açıklamasını Sözcü18'e yaptı.

TBMM'de 22. Dönem Ak Parti Çankırı Milletvekili olarak görev yapan İsmail Ericekli, son günlerde kamuoyunda ismiyle ilgili olarak yer alan haberlerin gerçek boyutunu Sözcü18 Haber merkezine anlattı.

Ericekli, "Mustafa Sarıgül liderliğindeki YDH hareketi içerisinde yapmış olduğum çalışmaların sonucunda Gürsel Tekin'den gelen teklifle yaptığım ikili ve üçlü görüşmeler sözkonusu. Ama bu görüşmelerden olumlu sonuç çıkacağını düşünmüyorum" dedi.

Ak Parti Çankırı kurucu İl Başkanlığı ile birlikte 22. Dönem Çankırı milletvekili olarak TBMM'de görev yapan İsmail Ericekli, "Seçimlere şurada 3-4 ay kalmış. Bu kadar kısa sürede çok fazla bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. Şahsımın da CHP'ye kayıt yaptırma ya da partiye geçme gibi bir durumu sözkonusu değil" dedi. Ericekli'nin açıklamasının ilk bölümü şöyle:

 BUGÜNKÜ KONJÖKTÜRDE SİYASET YAPMAM OLASI DEĞİL
"YDH hareketi içerisinde sayın Mustafa Sarıgül'ün liderliğinde yaptığımız çalışmada, kişisel gayretlerim başta halen CHP Genel Başkan Yardımcısı koltuğunda oturan sayın Gürsel Tekin tarafından dikkate alınmış. Kendisinden aldığım teklifle biraraya geldik. Daha sonra bu görüşmelerimiz birkaç kez tekrarlandı.

CHP'nin yeni genel başkanı Kılıçdaroğlu da yeni bir CHP özlemi içerisinde. Kurultay öncesi ve sonrası yaptığımız görüşmelerde düşüncelerimi ifade ettim.

Biz YDH olarak ülkenin rahatlaması için ve bundan daha önemlisi mevcut Ak Parti iktidarına muhalefet yapma şansını bulmuştuk. Bugün ülkede 2.5 parti ile bunun yapılabilmesi mümkün görülmüyor.

Başta Ak Parti ve CHP, sokaktaki çocuklar misali sen-ben kavgası içerisindeler. Bu durumdan da yangın yerine dönüşmüş ülke insanımız için çözüm reçetelerinin çıkacağını düşünmüyorum.

Ülkede işçinin, memurun, esnafın, emeklinin ve dar gelirlinin yaşadığı sıkıntıları çözüme kavuşturma gayretinde olan 2.5 partinin bu sıkıntıları aşması mümkün değil.

Seçimlere kısa bir süre kalmışken çok farklı gelişmelerin olacağını düşünmüyorum. Bizler adına siyaset yapılacak bir ortam bugünlerde yok."

SARIGÜL OLAYI
 Ericekli'ye "Sarıgül'ün YDH hareketini sonlandırmasının üzerinden uzun bir süre geçti. Bugün geldiğiniz noktada Sarıgül'ün verdiği kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorumuzu ise şöyle yanıtladı:

"Bence aceleye getirilmiş bir karar olduğu ortaya çıktı. Siyasetin geldiği noktadan baktığımızda her iki partiyle ilgili vatandaşta sıkıntı var. Sokaktaki çocukların konuştuğu mevzudan siyaset yapılıyor.
Esnaf bitmiş, çiftçi gitmiş, ahali kavruluyor. Ciddi bir muhalefete ihtiyaç olduğunu gösterirken, alınan karar hem bizleri hem türkiyenin geleceğini sıkıntıya soktu. Sarıgül bu kararı aldığından memnun mudur, üzgün müdür kendisine sormak lazım.  Bugünkü duruma baktığımızda sarıgülün keşke bu kadar aceleci davranmasaydım dediğini düşünüyorum. Bugün için siyasetin geldiği nokta, Ak Parti ile CHP'nin kıyaslanması şeklinde kendisini gösteriyor. Vatandaşımız da böylesi bir oyuna kurban ediliyor. Sağlıklı bir politik ortamın olmadığı çok açık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler