Erkek arkadaşından hamile kaldı ve...

Erkek arkadaşından hamile kaldı ve...

Tuvalette doğurduğu bebeğini pencereden atan anneye 10 yıl 10 ay hapis...

Eskişehir’de 5 yıl önce, ailesinin evlenmelerine izin vermediği şu anki eşi Adnan Demir’den hamile kalıp, 2’nci kattaki evin tuvaletinde dünyaya getirdiği kız bebeğini havalandırma boşluğuna atarak yaralanmasına neden olan 29 yaşındaki Güler.D, tutuksuz yargılandığı davada 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

3 Mayıs 2007 tarihinde meydana gelen olayda Güler D., ailesinin evlenmelerine izin vermediği Adnan D. ile ilişkiye girip hamile kaldı. Hamileliğini ailesinden gizleyen Güler D. anne ve babasıyla birlikte oturduğu evin tuvaletinde doğum yaparak dünyaya getirdiği kız bebeği tuvaletin penceresinden attı. İkinci kattan havalandırma boşluğuna atılması sonucu yaralanan bebeğin ağlama sesini duyan komşuları polise bildirdi. 
 
İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alt kattaki evin duvarını balyozla kırıp havalandırma boşluğundaki bebeğin yanına ulaştı. Bebek ve yeni doğum yapan anne hastaneye kaldırıldı. Anne Güler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve daha sonra yapılan duruşmalarda tahliye edildi. Güler D. cezaevinden çıktıktan sonra havalandırma boşluğuna attığı bebeğinin babası Adnan D. ile evlendi ve bebeğe de ’Demeter Kibele’ adını verdi. D. çiftinin daha sonra bir kız çocukları daha dünyaya geldi.
 
’OLAYIN ŞOKU İLE NE YAPTIĞIMI BİLMEDİM’
 
Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan Güler D., bugünkü duruşmada gözyaşı dökerek şöyle savunma yaptı:
 
"Mutlu bir yuvam var. Ben olayın şoku ile ne yaptığımı bilmiyordum. Hamile olduğumu ailemden saklıyordum ve tuvalette doğum yaptım. O panik anında ne yaptığımı hatırlamıyorum. Amacım bebeğimi öldürmek değildi. Ben çocuklarımı çok seviyorum. Onlar için elimden ne gelirse yaparım. Mutlu bir ailemiz var. Bebeğimin babası ile evlendik. Bir çocuğumuz daha oldu." 
 
ÖNCE ÖMÜRBOYU VERİLDİ
 
Ağır Ceza Mahkeme heyeti Güler D.’i önce ömürboyu hapis cezasına, ardından olayın teşebbüs aşamasında kalması ve sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Güler D'nin avukatı, kararı temyize göndereceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler