Erkeklerin kadınlara Kuran öğretmesi yasak!

Erkekler'in kadınlara Kur'an öğretmesi yasak!

Diyanet İşleri, erkek hocaların kadınlara Kur’an kursu vermesine yasak getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an kurslarında kadın öğrencilere erkek hocaların ders vermesini yasakladı. Bu durum, elektronik ortamdaki kayıt sistemlerine giren erkek hocalar, kursiyer olmak isteyen kadınların kaydını yapamayınca ortaya çıktı. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada uygulama gerekçesi “Kadın kursiyerlerin kadın eğitmenlerden ders almak istemesi” olarak gösterildi.
 
Erkek Kur’an kursu hocaları, şikâyetlere neden olan bu uygulama hakkında “Talep genellikle kadınlardan geliyor. Ancak yetişkin kadınları kaydedemediğimiz için belli bir sayıya ulaşamıyoruz, dolayısıyla kursu açamıyoruz” dedi.
 
KURS HOCALARI TEPKİLİ
Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz bazı Kur’an kursu öğretmenleri, 25 yıldır olmayan yeni bir uygulamanın önlerine konduğunu ifade etti. Hocalar, “Kayıtlarımız kabul edilmiyor, pozitif ayrımcılık yapılıyor. Meclis’ten erkek kuran kursu hocası kadınlara ders veremez diye kanun mu çıkartıldı. Konuya ilişkin muhatap bulamadık, mağduruz” sözleriyle şikâyetlerini dile getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Belgin Aydın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada uygulamanın gerekçesini “İhtiyaç Odaklı Öğretim Programı’ndan faydalanan öğrencilerimizin büyük çoğunluğunu kadınlar oluşturmaktadır. Kadın kursiyerlerimiz ise kadın öğreticilerden ders almak istemektedirler” olarak açıkladı. Aydın şunları kaydetti:
 
“Başkanlığımız, Kur’an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetlerinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesi için İhtiyaç Odaklı Öğretim Programı hazırlamıştır. 2012-13 eğitimöğretim yılında Türkiye genelinde uygulanmaya başlanan İhtiyaç Odaklı Öğretim Programı’ndan faydalanan öğrencilerimizin çoğunu kadınlar oluşturmaktadır. Kadın kursiyerlerimiz ise kadın öğreticilerden ders almak istemektedirler. Programın ihtiyaç odaklı olması, kursiyerlerimizin kadın öğreticilerden ders almak istemeleri, Başkanlığımızın yeterli kadın Kuran kursu öğreticisine sahip olması ve Diyanet İşleri Başkanlığı Kuran Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar İle Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi’nin 4. maddesine binaen söz konusu karar alınmıştır.” (TARAF)
 
YIL 1947... YER SÖĞÜT... 
Aşağıdaki fotoğraf 1947 yılına ait. Yer; Söğüt ilçesi. Çelebi Mehmet Paşa Cami imamı Halis hoca, Kur'an Kursu öğrencileriyle birlikte fotoğraf veriyor...
 
Yıl 2013... Yer Türkiye... Ve Diyanet İşleri Başkanlığı erkek öğreticilerin kadınlara Kur'an öğretisini yasaklıyor...
 
Daha fazla cümleye gerek yok... Fotoğraflar konuşsun...
 
bv04hm_ceaecvlg.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler