Ermenek’te yangın faciası

Ermenek’te yangın faciası

Ermenek'te 3 ev yanarak kül oldu. Yanan evlerden birine unuttukları telefonlarını almaya giren 2 kızkardeş de feci şekilde can verdi.

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Kayaönü Köyünden acı haber sabah saatlerinde geldi. Bir evin önündeki kuru otların tutuşmasıyla çıktığı tahmin edilen yangın köydeki 3 evi kül etti. Köydeki annaannelerine evine misafirliğe geldikleri öğrenilen iki kız kardeş, yanan eve itfaiyeli aramak için “içeride unuttukları cep telefonlarını” almak üzere yanan eve girdi ve bir daha çıkamadı. İkisi de üniversiteyi yeni kazanan, babalarının 9 yıl önce vefat ettiği öğrenilen  kızkardeşler 19 yaşındaki Fatma Yağız ile 18 yaşındaki Gülsüm Yağız’ın cesetleri ise birbirine sarılı halde bulundu.

ÜNİVERSİTEYİ KAZANDILAR ANNEANNELERİNE MÜJDEYE GİTTİLER
Ermenek’in Çamlıca Köyünde oturan ve 9 yıl önce babalarını kaybeden kız kardeşlerden Fatma Yağız, dün ÖSYM tarafından açıklanan sonuçların ardından Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nü, kardeşi Gülsüm Yağız da Adıyaman Üniversitesi Arapça Öğretmenliği Bölümü’nü kazandığını öğrendi.

İki kızkardeş, mutluluklarını paylaşmak için anneleri Zehra ve kardeşleri Barış Yağız ile birlikte Kayaönü Köyünde oturan anneanneleri 80 yaşındaki Gümüş Acar ve dayıları Mustafa Acar’ı ziyarete gidip, geceyi burada geçirdi. Gece yarısı aniden uyanan Mustafa Acar, evde yangın çıktığını ve alevlerin hızla evi sardığını fark etti.

“YANGIN ÇIKTI, KAÇIN”
Dayı Mustafa Acar ‘Yangın var. Kaçın kurtulun’ diye bağırıp, evde bulunan ve yürümekte güçlük çeken annesini, eşi ve 2 çocuğu ile kız kardeşini ve 3 yeğenini dışarı çıkardı. Bu sırada alevler hızla bitişikteki iki eve daha sıçradı. Bunun üzerine Mustafa Acar, bağırarak, komşularına da haber verdi. Komşuları da alevleri fark edip evlerini tahliye etti.

İTFAİYEYİ ARAMAK İÇİN İÇERİ GİRDİLER AMA…
Alevler 3 evi hızla sararken, dayılarının uyarısıyla dışarı çıkan Fatma ve Gülsüm Yağız, iddiaya göre itfaiyeye haber vermek amacıyla içeride unuttukları cep telefonlarını almak için eve girdi. Ancak alevlerin yükselmesi üzerine geri çıkamadı. Bu sırada çevredekiler itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye aracı evlerin bulunduğu yerde sadece yayalar için patika yol olması nedeniyle yaklaşık 100 metre ileride durup, ekipler buradan hortum uzatarak yangına müdahale etti.

GÖÇÜKLER YÜZÜNDEN EVE GİRİLEMEDİ

ermenek-yangin-2.jpg

İtfaiye ekipleri müdahale ederken ailesi Fatma Yağız ve Gülsüm Yağız’ın göremeyince, iki kız kardeşin evin içinde olduğu anladı. Ancak ne ailesi ne de itfaiye ekipleri göçükler oluştuğu için içeri giremedi.

CANSIZ BEDENLERİ BİRBİRLERİNE SARILI HALDE BULUNDU
Alevler, itfaiyenin yaklaşık 4 saat süren çalışması sonucu ancak söndürülebildi. Ardından iki kızın bulunması için çalışma başlatıldı. Ancak göçük oluştuğu için en kaz altındaki iki kızın kısmen yanmış cesetleri, sabah saat 09.00 sıralarında birbirlerine sarılı halde bulundu. İki kızın cesedi otopsi yapılmak Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Yangının ise Gümüş Acar’ın evinde önündü bulunan otların belirlenemeyen nedenle tutuşması sonucu alevlerin eve sıçramasıyla çıktığı tahmin ediliyor. İki genç kızın, ilk belirlemelere göre dumandan zehirlenip öldükleri üzerine duruluyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler