Erna-Maş'ta 450 çalışan ücretli olarak 1 ay izne çıkartıldı!

Erna-Maş'ta 450 çalışan ücretli olarak 1 ay izne çıkartıldı!

Ülkeyi saran ekonomik kriz Çankırı'da da kendisini hissettiriyor. Şabanözü Organize Sanayii'nde 32 bin metrekarelik alanda üretim yapan Erna-Maş'da 450 çalışan 1 Ekim tarihi itibariyle bir ay süreyle ücretli izne çıkartıldı.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik krizin Çankırı'daki olumsuz etkileri kendisini belirgin olarak göstermeye başladı. Erna-Maş'ın Şabanözü Organize Sanayii'nde yer alan yaklaşık 32 bin m2'lik üretim tesislerinde çalışan 450 işçiye 1 Ekim 2018 tarihi itibariyle 30 gün süresince ücretli izne çıkartıldı.

Haber Merkezimize ulaşan bilgilere göre; Erna-Maş üretim tesisleri içerisinde bulunan 3. Kısım montaj bölümünde çalışan 11 bant 7 banta ve 2. Kısım süpürge bölümündeki 4 üretim bandı da tek banta düşürüldü. Toplam 8 üretim bandında görev yapan 450 işçi Ekim ayı itibariyle ücretli izne çıkartıldı.

Fabrika Muhasebe Müdürlüğünün izne ayrılan çalışanlara "Bu süre zarfında iş bulursanız kesinlikle bizlere bilgi verin" dediği öğrenilirken; fabrika yönetiminin zorunlu izne çıkartılan 450 işçiye 30 Ekim tarihi itibariyle 'çıkış' verebileceği de gelen bilgiler arasında.

ZORUNLU OLARAK ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARTILAN İŞÇİLER HUZURSUZ
Erna-Maş'da Ekim ayı başında uygulanan zorunlu 'izin' yaptırılan 450 işçinin kışa girerken işsiz kalma ihtimalinin kendilerinde ve ailelerinde büyük tedirginlik yarattığı öğrenildi. Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen Erna-Maş çalışanı "30 günlük zorunlu izin sonrası işbaşı yaptırılma ihtimalimizin hemen hemen sıfır olduğunu çok iyi biliyorum. Evde çalışmayan bir eşim ve 2 çocuğumla birlikte bundan sonraki hayatımızın hiç de kolay geçmeyeceğini düşünüyorum. Umarım ülkeyi yönetenler bizlerin durumlarını iyileştirme yönünde ekonomik kararlar alır da bizler de içinde bulunduğumuz durumdan kurtuluruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler