Ersin Büyüktopcudan açıklama

Ersin Büyüktopcu'dan açıklama

"Yok mu dur diyecek birisi?" başlıklı haberimizde adı geçen inşaat mühendisi - müteahhit Ersin Büyüktopcu yazılı bir açıklama gönderdi.

Dün (22 Şubat 2012 Çarşamba) yayımladığımız "Yok mu dur diyecek birisi?" başlıklı haberimize, haberde adı geçen inşaat mühendisi - müteahhit Ersin Büyüktopcu, genel yayın yönetmenimiz Vedat Beki'ye yazılı bir açıklama (tekzip) gönderdi.

Özkanoğlu ADOPEN'de Kampanya
Son Gün 29 Şubat

Ersin Büyüktopcu'nun yazılı açıklaması şöyle:

"TEKZİP METNİDİR

Sayın Vedat Beki,

22 şubat 2012 tarihli, Sözcü 18 sitesinde yayınlanan 'Yok mu dur diyecek birisi?' haberinde bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlışları düzeltmek için aşağıdaki açıklamamı aynı sitede yayınlamanızı rica ederim. Saygılarımla;

1- Haberin girişinde 'Çankırı Belediyesi sınırları içerisinde yükselen binalardaki kaçak kat örneğine bir yenisi eklendi.' denilmektedir. Habere konu inşaatımda kaçak kat bulunmamaktadır. İnşaat ruhsatım Zemin+3 kat olmak üzere 4 katlıdır. İmar planında Ticari Saha olan parseldeki inşaatta girişte asma katlı olarak işyerlerinin bulunduğu zemin kat ve üzerinde 3 normal kat bulunmaktadır. İnşaatın halihazırdaki durumu ruhsat ve eklerine uygun olup kaçak kat bulunmamaktadır.

2- 'Paftada herkese 4 kat bu inşaat 5 kat!' denilmektedir. İmar planı incelenirse sadece inşaatımın bulunduğu parselin değil o adadaki tüm parsellerin tadilatla kat artışı aldığı görülür. Dolayısıyla tüm adalarda yapılan plan tadilatına bu parselde dahil edilmiştir. Çankırı genelinde yapılan plan tadilatıyla birçok imar adasında kat ve yoğunluk artışı olmuştur. Bu tadilat yalnız şahsıma yapılan bir uygulama değil, tüm Çankırı'yı kapsayan bir uygulamadır.

3- 'Çalişmaları sürdürülen yapıda girişin dışında 4.katın betonları atılmış' denilmektedir. Betonu atılan kat 4. kat olmayıp 3. normal kattır. Her katın kalıbı ve demirleri Çankırı Belediyesi tarafından denetlenerek beton döküm vizesi alınan inşaatta proje ve ruhsat harici bir imalat yapmak imkansızdır.

4- 'İnşaata mevcut yasalara aykırı olarak bir kat fazla inşaat izni alınmış olmalı ki mevcut yapı giriş+4 olarak şekillendi.' denilmektedir. Önceki maddelerde belirttiğim gibi inşaat giriş+4 değil, asma katlı giriş ve 3 normal katlıdır. Ayrıca yapılan Revizyon İmar Planı İller Bankası, Çankırı Belediyesi İmar Komisyonu, Çankırı Belediye Meclisi ve Çankırı Valiliği tarafından onaylanmıştır. Hiçbir şekilde yasalara aykırılık söz konusu değildir. Yasalara aykırı bir durum bulunsaydı bu onay makamlarından birinden geri dönerdi.

5- 'İnşaatın bir kat fazla olarak yapımının sürdürülmesinin arka planında, plan yüklenicisine yapılan baskıların yer aldığı ve halen yapım sürdürülen inşaata sağlanan +1 katın planda yer alması fırsatının yaratıldığı belirtilmekte' denilmektedir. Bu düşüncenin kimin tarafından belirtildiği anlaşılamamakla birlikte haberde eşimin adı da geçirilerek bir imada bulunulmaktadır. Eşimin görev yaptığı müdürlük konu itibarıyla bu işlerle ilgisi olmayan bir müdürlük olup plan yüklenicisine yapılan bir baskı da söz konusu olamaz. Plan tadilatını biz de, herkes gibi onaylanıp askıya çıktığında öğrendik.

Yapılan haberden doğan cevap hakkımı kullanarak hukuki haklarım saklı kalmak üzere bu açıklamamı kamuoyunun bilgisine sunarım.
                                                                                                                                    
Ersin BÜYÜKTOPCU
İnşaat Mühendisi - Müteahhit"

SÖZCÜ18'İN YAPILAN "AÇIKLAMA" İLE İLGİLİ
YANITI YARIN BU SAYFALARDA...

İnşaat Mühendisi - Müteahhit Ersin Büyüktopcu'nun "Yok mu dur diyecek birisi?" başlıklı haberimizle ilgili olarak yaptığı açıklamayı sizlere sunduk. Açıklama metninde yer alan ve bizatihi haberin muhatabı olan Büyüktopcu'nun ortaya koyduğu gerekçelerin ne anlam ifade ettiği ile birlikte haberde yayımladığımız inşaatın son halini gösteren fotoğrafın hangi mesajları verdiğini de hep birlikte masaya yatıracağız.

Yarın (24 Şubat 2012 Cuma) saat 11.00'den sonra bu sayfalarda...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler