Eruh'ta güvenlik güçlerine saldırı: 2 korucu şehit, 2 yaralı

Eruh'ta güvenlik güçlerine saldırı: 2 korucu şehit, 2 yaralı

Siiirt'in Eruh İlçesi'ne bağlı Akmeşe bölgesinde dün akşam gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan köy korucusu sayısı 2'ye çıktı, 2 korucu da yaralandı.

Siirt’in Eruh ilçesinde PKK’lı teröristlerce güvenlik güçlerine yapılan saldırıda, ilk bilgilere göre 1 korucu şehit oldu, 2 korucu yaralandı. Öte yandan, Kars’ın Kağızman ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne gece saatlerinde bir grup terörist tarafından taciz ateşinde bulunuldu. Van’ın İpekyolu ilçesinde ise saldırı hazırlığı yapan PKK’lı 2 terörist, düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgilere göre, Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında, bir grup PKK’lı terörist tarafından güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre, 1 korucu şehit oldu, 2 korucu yaralandı. Saldırının ardından geniş kapsamlı operasyon başlatılan bölgeye, Siirt 3. Komando Tugay’ından çok sayıda helikopter gönderildi.

ERUH’TA ŞEHİT SAYISI 2’YE YÜKSELDİ
Eruh İlçesi Akmeşe bölgesinde dün öğlen saatlerinde çıkan ve 1 köy korucusunun şehit olduğu operasyon kapsamında gece saatlerinde, yeniden çatışma yaşandı. Çatışmada 1 köy korucusu daha şehit olurken, 2 köy korucu da yaralandı. Yaralı köy korucuları Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılırak tedavi altına alındı. Devam eden çatışmalarda çok sayıda PKK’lının da öldürüldüğü belirtildi. Operasyon bölgesine Siirt’te bulunan 3’üncü Komando Tugay Komutanlığı’ndan da takviye birliklerin gönderildiği öğrenildi.

Akmeşe köyü kırsalında dün akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada 1 korucu şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler