Erzurumda feci kaza 5 ölü

Erzurum'da feci kaza 5 ölü

Yolcu otobüsü yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı ve 5 ölü, 37 yaralı var.

Erzurum'un Çat ilçesi Kirişli geçidinde bir yolcu otobüsünün yoldan çıkarak şarampole yuvarlanması sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 37 kişi yaralandı. Yaralılar Erzurum'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Hatay- Ardahan seferini yapan Muzaffer Gözkama(49) yönetimindeki 12 AS 003 plakalı yolcu otobüsü, Erzurum'un Çat ilçesi Kirişli geçidinde yoldan çıkarak, yapımı devam etmekte olan köprünün üzerine yuvarlandı. Olay yerinde kaptan şoför Gözkama ile birlikte 4 yolcu hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 37 kişi olay yerine gelen sivil savunma arama kurtarma birliklerine bağlı ekiplerce sıkıştıkları yerden çıkartıldı. Cesetler ise daha sonra sivil savunma ekiplerince çıkartılarak ambulansla Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralılardan sağlık durumu ağır olanlar Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer yaralılar Aziziye Araştırma Hastanesi ile Palandöken Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Erzurum İl Kriz Merkezi yaralı ve ölenlerin kimlik tespit çalışmasının devam ettiğini söyledi. Görgü tanıkları kazaya yoldaki trafik işaret levhalarının yetersizilinin neden olduğunu iddia etti. Yaralılar arasında Erzurum Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli bir polis memurunun da bulunduğu ileri sürüldü.

KİMLİKLER BELLİ OLDU

Erzurum'da meydana gelen trafik kazasında ölen 4 kişiden üçünün kimliği belli oldu. 30 yaralının isimleri de belli oldu.

Erzurum'un Çat ilçesi Kirişli geçidinde meydana gelen trafik kazasında otobüs sürücüsü Muzaffer Gözkama (40), Mustafa Kaynak (31), Enes Aytunç (23) ile kimliği henüz belirlenemeyen bir erkek şahıs olay yerinde öldü.

Otobüsün yaralı yolcularından Ahmet Yekta Aydın, Zeynep Koyun, Feyyaz Sert, Hüsamettin Gürse, Metihna Ege, Metin Tukaç, İlyas Aktaş, Lamia Aksoy, Tuba Demir, Ebru Karbeyaz, Mehmet Turan ise Teke Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Diğer yaralılar Gülcan Özkan, Ülkü Demirtaş, Tansu Bolat, Halil Baştacı, Cevdet Karasal, Ayşe Sönmez, Hüseyin Eke, Özcan Oki, Sabiha Zorba, Adem Zorba, Rabia Zorba Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Serhat Karasal, Mehmet Sağlamer, Arife Çaloğlu, Bekir Kolupek, Mustafa Kızılaslan ve Funda Türkmen da Palandöken Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralılardan kimliği belirsiz bir erkek yolcunun ise Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Kaynak: zaman.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler