Esad Moskova’da Putin’le görüştü

Esad Moskova’da Putin’le görüştü

Suriye Devlet Başkanı Esad, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Esad’ın burada Suriye’deki son durumla ilgili olarak Putin’e bilgi verdiği öğrenildi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, dün gece sürpriz bir şekilde Moskova’ya gelip Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Konu ile ilgili Kremlin resmi internet sayfasında yapılan açıklamada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bir çalışma ziyareti için Moskova’yı ziyaret etti denildi. Kremlin’de gerçekleşen görüşmelerde Rusya üst yönetiminin katılımı ile dar ve genişletilmiş formatta Rusya-Suriye görüşmesi gerçekleştirildi dendi.

PUTİN: SURİYE BİZİM DOSTUMUZDUR
Görüşmede Putin, Suriye halkının neredeyse tek başına mücadele ettiğini ve kayıplar verdiğini söyleyerek, son dönemde yapılan operasyonların terörle mücadelede etkili olduğu vurguladı. “Suriye’de krizin uzun vadeli çözümüne tüm siyasi güçlerin, dini grupların katılımıyla ulaşılabileceğini düşünüyoruz. Tabi ki son söz Suriye halkına kalacak.  Suriye bizim dostumuzdur.” diyen Putin, sadece askeri eylemler sırasında değil, siyasi sürece de katkıda bulunmaya hazır olduğu belirtti.


Foto: Reuters
ESAD: RUSYA OLMASAYDI TERÖR DAHA ÇOK BÜYÜRDÜ

Suriye’nin birliği ve bağımsızlığını destekledikleri için Rus halkına ve Rusya Federasyonu yönetimine teşekkür eden Esad, “Rusya’nın krizin başından beri attığı siyasi adımlar Suriye’de daha trajik olayların gerçekleşmesine sebep olmadı. Bölgede yayılan terörizm sizin kararlarınız olmasaydı daha büyük alanlara yayılırdı.” açıklamasını yaptı.

Terörün, siyasi yollardan barışın sağlanmasına ciddi bir engel olduğunu ifade eden Esad, “Suriye, halk kendi ülkesinin kaderinin belirlenmesinde söz sahibi olmak istiyor. Terörü yenmeyi ve ülkenin ekonomik ve siyasi açıdan gelişmesi için birlikte hareket etmeyi ümit ediyorum.” dedi.

Esad’ın halen Moskova’da olup olmadığına dair bir açıklama yapılmazken, Esad’ın Aralık 2010′da Paris’e yaptığı ziyaretin ardından ilk kez yurt dışına çıktığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler