Eşe karşı dişi olmak takva, işve cihattır

'Eşe karşı dişi olmak takva, işve cihattır'

İlahiyatçı Demircan tartışma çıkardı...

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, muhafazakar çevrenin yaşam ve stil dergisi “Aysha”ya verdiği röpörtajla yeni bir tartışmayı alevlendirdi. Demircan, “Kadının mahrem hayatında olabildiğince dişi olması onun için bir cihattır. Kadın yatak odasına çekildiği zaman olabildiğince dişi olmalıdır. Bu kadın için bir takvadır” dedi. İşte tepkiler...

Prof. Dr. M. Saim Yeprem (Din İşleri Yüksek Kurulu emekli üyesi): “Takva kelimesi, Allah’ın emirlerine, iradesine karşı saygı içinde olmak, Allah’a karşı onun sevgisini kaybetmemek anlamını içerir. Takva kelimesini genişletirsiniz, Demircan’ın belirttiği hususlar bu kavramın içine girer. İslam’da Cihat kavramı Allah yolunda gayret sarfetmektir. Allah rızasını kazanmak da, Allah yolunda savaşmak da cihattır” 
 
Prof. Dr. İlyas Çelebi (İlahiyat Uzmanı): “Demircan, evlilik kurumunun önemine atıfta bulunuyor. Takva günahlardan sakınmadır. Bir Müslüman dışarıdaki günahlardan kendini koruyorsa bu takvadır. Hocanın söylemi yaygın olan anlayış kalıpların uymadığı için tuhaf karşılanıyor.” 
 
‘Cihat tanımı doğru değil’
Prof. Dr. Beyza Bilgin (İlahiyat Uzmanı): “Evlilik ve cinsellik konusunda ‘şudur’ diyeceğimiz bir şey yok. Birbirlerine zarar vermedikçe cinsel yaşam evli çiftler arasında meşrudur. Ancak cihat tanımlamasını doğru bulmuyorum. İslam’da erkeklerin de bekareti esastır. Eşle yapılan münasebeti takva sayıyorlar. Çiftlerin başkalarına kur yapmaması takvadır. Demircan’ın tanımlamalarına katılmıyorum.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler