Eşeğin sahibi kim?

Eşeğin sahibi kim?

İl Genel Meclisinin dünkü toplantısı "bu eşek kimin" sorusunu gündeme getirdi.

Çankırı Tuz Mağarasında yıllardır camekan içerisinde ziyaretçilere gösterilen "eşek" dünkü İl Genel Meclisi görüşmelerine damgasını vurdu.

Karatekin gazetesinin bugünkü (19 Kasım 2011) sayısında yer alan "Çankırı turizmi ölmüş ağlayanı yok" başlıklı haberine göre, turizm yatırımları görüşülürken İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, İl Turizm Kültür Müdürü Mustafa Kemal Karatatar'ın konuşmasının ardından Tuz Mağarası’nın şu an özel bir işletmeye ait olduğunu belirterek “Burası bizim değil. Buraya yapılacak yatırımlarda dikkatli olmamız gerekiyor. Tüm Türkiye’ye mal edilen merkep bile bize ait değil” dedi.

ÖYLEYSE BU EŞEK KİMİN?

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz'ın "... merkep bile bize ait değil" dediği ve yıllardır Tuz Mağarası içerisinde camekan içerisinde muhafaza edilmesi nedeniyle yer yer tartışmalara konu olan "meşhur eşek" kimin?

Var mı cevap verecek bir bilge!

İŞTE O HABER (Karatekin, 19.11.2011)

"ÇANKIRI TURİZMİ ÖLMÜŞ AĞLAYANI YOK"

"Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda tek gündem maddesi görüşüldü. 2012 mali yılı gider bütçesinden ekonomik işler ve hizmetler bölümü için toplam 243 bin 12 lira ödenek aktarıldı. Turizm yatırımları ile ilgili çeşitli bilgiler vermek için kürsüye davet edilen İl Turizm Müdürü M. Kemal Karatatar’ın sunumu meclis toplantısına damgasını vurdu.  Çankırı turizmi hakkında çeşitli bilgiler veren Karatatar, en önemli turizm projelerinin Yıldıztepe olduğunu aktardı. Daha sonra Meclis Başkanı Osman Canbaz, Yıldıztepe’deki kayak pisti sorununu dile getirdi. Yıldıztepe’de 6 yıldır çalışmaların sürdürülmesine rağmen halen bir kayak pisti olmadığını söyleyen Canbaz, “Bu sadece bizde yok. Türkiye’nin birçok ilinde yapılıyor, ama bizde neden sorun çıkıyor? 6 yıldır bu pist voleybol topu gibi iki bakanlık arasında gidip geliyor” dedi.

Osman Canbaz’ın tepkisinden sonra sözlerine devam eden Karatatar, Çankırı Tuz Mağarası’nın Çankırı turizmi için oldukça önemli olduğunu söyledi. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile toplam 9 kişilik bir heyetin Romanya’da turizm araştırmaları yaptığını söyleyen Karatatar, Yapraklı Yaylası, Işık Dağı ve yapılan diğer küçük yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Ardından tekrar devreye giren Canbaz, Tuz Mağarası’nın şu an özel bir işletmeye ait olduğunu belirterek “Burası bizim değil. Buraya yapılacak yatırımlarda dikkatli olmamız gerekiyor. Tüm Türkiye’ye mal edilen merkep bile bize ait değil” dedi.

Söz hakkı isteyen Meclis Üyesi Visali Kara ise, Canbaz’ın sözlerine tepki göstererek, “Bu kadar karamsar olmamak lazım” dedi.

Tek gündem maddesinin kabul edildiği birleşim dilek ve temennilerle son buldu."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler