Eşek ve koyun maketleri neden çok satar ki?!

'Eşek' ve 'koyun' maketleri neden çok satar ki?!

Karatekin gazetesinde yer alan haber, bizlere bu soruyu sormamıza neden oldu.

Karatekin gazetesinde yer alan habere göre, bayram süresince Çankırı şehir merkezinde satışa sunulan "eşek" ve "koyun" figürlü heykellerin büyük ilgi gördüğü.

İsterseniz önce haberi okuyalım ve sonrasında Sözcü18 Haber Merkezi olarak sorumuzu soralım:
 
"El sanatlarının yok olmaya yüz tuttuğu Türkiye’de, kalekim ve alçıdan milimetrik ölçülerle tasarlanan eşek ve koyun figürü büyük ilgi görüyor. Özellikle süs malzemesi olarak büyük beğeni kazanan figürleri yapan 15 yıllık el sanatları ustası Okan Türkoğlu, figürlere minik çocukların daha çok ilgi duyduğunu söyledi. 
 
İstanbul’daki kendine ait işyerinde bu tür figürler tasarladığını anlatan Türkoğlu, işinin oldukça zor ve zahmetli olduğunu, el emeğinin değerinin maddiyatla ölçülemeyeceğini söyledi.  
 
Figürleri düşük maliyetlerle Türkiye’nin değişik yerlerinde satışa çıkarıldığını ifade eden Türkoğlu, figürlerin özellikle İç Anadolu Bölgesinde büyük rağbet gördüğünü aktardı.
 
Sabah saatlerinde Çankırı – Ankara karayolu üzerinde tezgâh açtığını ifade eden Türkoğlu, "Biblolarımız burada büyük rağbet görüyor. Yolu kullanan vatandaşlar almadan geçemiyorlar. Buraya yaklaşık 200 adet eşek ve koyun figürü getirmiştim. Şu ana kadar yaklaşık 80 tanesini sattım. Akşama kadar biter diye tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Üretimin zor ve zevkli bir iş olduğunu belirten Türkoğlu, ileriki günlerde başka illerde de satış yapacağını kaydetti."
 
"EŞEK" VE "KOYUN" FİGÜRLÜ HEYKELLER
NEDEN ÇOK SATAR Kİ?
 
Haberde belirtildiği gibi Çankırı-Ankara karayolu üzerinde tezgah açan satıcı; işlerinin iyi gittiğini belirterek "... özellikle İçanadolu Bölgesinde eşek ve koyun figürlerinin büyük rağbet gördüğünü" (!) belirtiyor.
 
Ve ilave ediyor: "Buraya yaklaşık 200 adet eşek ve koyun figürü getirmiştim. Şu ana kadar yaklaşık 80 tanesini sattım. Akşama kadar biter diye tahmin ediyorum”
 
Sahi; yoldan geçen bir adam "eşek" ve "koyun" figürünü neden alır da evine götürür?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler