Esentepe Köprüsü yenileniyor!

Esentepe Köprüsü yenileniyor!

Çankırı'da yıllardan bu yana şikayetlere neden olan Esentepe Köprüsü yenilenirken Acıçay üzerinde de revize çalışmaları başlıyor...

Çankırı şehir merkezini Esentepe'ye bağlayan köprü yenilenirken Acıçay üzerinde de 3.5 km'lik güzergahda revize çalışmaları start alıyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre DSİ 5. Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan proje kapsamında Acıçay üzerinde bulunan ve vatandaşların çeşitli şikayetlerine neden olan Esentepe köprüsü yenilenecek. Bununla birlikte Acıçay üzerine 2 adet yaya geçiş köprüsü yapılacak.

Açıcay ile ilgili olarak yapılacak revize çalışmaları ise nokta olarak Esentepe köprüsünü aldığımızda 2 km şehir tarafından, 1.5 km de diğer tarafı olmak üzere toplam 3.5 km'lik bölümün yan duvarlara beton atılacak ve taban revize edilecek.

Yapılacak çalışmalar ile birlikte başta Esentepe köprüsü olmak üzere Acıçay'ın büyük bir bölümünün bugünkünden daha düzenli hale gelmesi ile birlikte bölgede yaşayan Çankırı insanının yaşadığı farklı sıkıntılarının asgari düzeye indirilmesi bekleniyor.

YER TESLİMİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE

Öte yandan DSİ 5. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projede, ihaleyi kazanan firmaya önümüzdeki günlerde yer tesliminin yapılacağı da edinilen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler