Eşini, boğazını keserek öldürdü

Eşini, boğazını keserek öldürdü

İzmir'de ilk evliliğini şiddet gördüğü gerekçesiyle sonlandıran Ferdane Çöl, ayrı yaşadığı eşi Sedat Çöl tarafından bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü.

İzmir'de ilk evliliğini şiddet gördüğü gerekçesiyle sonlandıran Ferdane Çöl, ayrı yaşadığı eşi Sedat Çöl tarafından bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında, Mevlana Mahallesi 1738 Sokak 10 numarada bulunan apartmanın zemin katında meydana geldi. Yaklaşık 13 yıl önce Ş.B. ile hayatını birleştiren Ferdane Çöl, bu evliliğinden 3 çocuk sahibi olmasına rağmen gördüğü şiddet nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. 2008 yılında boşanan genç kadın, bir yıl kadar ailesiyle birlikte yaşadı.

İKİNCİ EVLİLİĞİ DE HÜSRAN OLDU
Ferdane Çöl bir süre sonra aynı mahallede oturan, kendisinden 5 yaş küçük 23 yaşındaki S.Ç. ile tanıştı. Bornova’daki Hacı Yaşar Kandur İlköğretim Okulu’nda görev yapan hizmetli S.Ç.’ye aşık olan Ferdane Çöl, tekrar mutlu olabileceğine inanarak evlilik kararı aldı. S.Ç. ile evlenen Ferdane Çöl, kısa süre sonra eşinden hamile kalırken, iddiaya göre aynı zamanda şiddet görmeye de başladı. Doğumdan sonra da gördüğü şiddetin artarak devam etmesi üzerine 4 çocuk annesi Ferdane Çöl, S.Ç.’den ayrılmaya karar verdi. Genç kadının kararı üzerine yaklaşık 2 ay önce evi terk eden S.Ç. üvey babası İhsan Maviş’in yanına yerleşti.

AİLELER BİRBİRİNE GİRDİ
Genç çiftin ayrı yaşadığı 2 aylık süre içerisinde, çocuklarının bakımını maddi yetersizlikler yüzünden üstlenemeyen Ferdane Çöl, dördünü de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirdi. Ferdane Çöl’ün çocuğu için nafaka talebinde de bulunması üzerine iddiaya göre S.Ç. ve yakınları ile genç kadının ailesi arasında tartışmalar çıkmaya başladı. Işıkkent Polis Merkezi’nce iki aile arasında yaşanan, ikisinde silah kullanılan toplam 7 yaralama ve darp olayı nedeniyle işlem yapıldı.

BARIŞMA UMUDU SONU OLDU
Çocuklarını yurda yerleştirdikten sonra evde yalnız yaşayan Ferdane Çöl ile görüşmek isteyen S.Ç. durumu, baldızı Birdane Çağan’a da bildirip eve gitti. Çalan kapıyı açtığında karşısında S.Ç.’yi gören Ferdane Çöl, kapıyı kapatmak istedi. S.Ç.’nin "Seninle barışmak istiyorum. Oturup konuşalım, hem yarın işe gideceğim gömleğimi ve kravatımı alacağım" demesi üzerine genç kadın eşini eve aldı. Bir süre konuştuktan sonra ikili arasında tartışma başladı. İddiaya göre, tartışmanın büyümesiyle S.Ç., mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla, çocuk odasında, eşini boğazından yaralayıp salona taşıdıktan sonra evden ayrıldı.

Ablasını telefonla aramasına rağmen ulaşamayan Birdane Çağan, S.Ç. ile görüşeceğini bildiği için hemen 2 sokak ötedeki eve gitti. Çalmasına rağmen kapıyı açan olmadı. Durumu bildirmesiyle gelen polisle birlikte eve giren kardeş Çağan, salona baktığında yerde ablasının cansız bedeniyle karşılaştı. Birdane Çağan’ın verdiği bilgiler doğrultusunda çalışma başlatan polis, cinayet şüphelisi koca S.Ç.’yi üvey babasının evinde yakaladı.

"BEN DE ÖYLE OLUR MUYUM"
Olayın ardından evin önünde basın mensuplarına açıklama yapan Birdane Çağan, ablasının çok zor günler geçirdiğini belirterek, "Daha dün, ‘Televizyondaki haberleri görüyor musun? Eski kocaları kadınları öldürüyor. Ben de öyle olur muyum’ dedi. Aradan bir gün bile geçmeden ablam öldürüldü" dedi. Ablası Ferdane Çöl’ün ilk eşinden yine şiddet nedeniyle ayrıldığını anlatan Çağan, "Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmış. İkinci evliliğini yaptı. Kocasını da çok seviyordu. Ancak bu kocasından da şiddet gördü. Boşanmak için 2 ay önce mahkemeye başvurdu. Nafaka isteyince, karşı taraf çılgına döndü. Birkaç kez bizim aile ile onun ailesi arasında da bu yüzden kavga çıktı" diye konuştu.

"KORUNMA TALEBİ İDDİASI"
Aldığı tehditler nedeniyle kadın sığınma evine yerleştirilmesi teklif edildiği ancak bunu kabul etmediği ileri sürülen Ferdane Çöl’ün yakınları evin önünde gözyaşları dökerken, cenazenin evden çıkarılışı sırasında sinir krizi geçirdiler. Ayrı yaşamaya başladıkları dönemde ablası Ferdane Çöl’ün eşi tarafından çok kez tehdit edildiğini, bu sebeple de savcılığa başvurarak korunma talebinde bulunduğunu ileri süren Çağan, ayrıca polis ekibiyle eve girdiklerinde ablasının yaşadığını, acele edilmediği için hastaneye kaldırılamadığını da iddia etti.

Polis ekipleri gözaltına alınan cinayet şüphelisi S.Ç.’yi sorgulamak üzere, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürürken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler