Eski danışmandan CHP’li vekile ‘maaş’ suçlaması!

Eski danışmandan CHP’li vekile ‘maaş’ suçlaması!

Bazı mil­let­ve­kil­le­ri­nin, da­nış­man ma­aş­la­rı­nın bir kıs­mı­na el koy­du­ğu id­di­ala­rı­na ye­ni­si ek­len­di.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun eski basın danışmanı, “Moroğlu, her ay maaşımdan üçte bir oranında kesinti yapıyordu. Önceleri boyun eğdim ama itiraz edince de işten attırdı” dedi

BA­ZI mil­let­ve­kil­le­ri­nin, da­nış­man ma­aş­la­rı­nın bir kıs­mı­na el koy­du­ğu id­di­ala­rı­na ye­ni­si ek­len­di. 2011-2014 yıl­la­rı ara­sın­da CHP İz­mir Mil­let­ve­ki­li Mus­ta­fa Mo­roğ­lu­’nun ba­sın da­nış­man­lı­ğı­nı ya­pan Ma­hir Dinç, SÖZ­CÜ­’ye çar­pı­cı id­di­alar­da bu­lun­du. Mo­roğ­lu­’nun, TBMM’­den al­dı­ğı da­nış­man­lık ma­aşı­nın bir bö­lü­mü­nü her ay al­dı­ğı­nı öne sü­ren Dinç, bu du­ru­ma iti­raz et­ti­ğin­de ise iş­ten çı­kar­tıl­dı­ğı­nı di­le ge­tir­di. Dinç, “2012 yı­lı­nın Şu­bat ayın­dan iti­ba­ren Mo­roğ­lu, ‘Sa­na İz­mi­r’­de 2 bin TL ye­ter. Ba­na pa­ra yet­mi­yor. Şim­di ma­aşı­nı­za zam da ya­pıl­dı. O ne­den­le ke­sin­ti ya­pa­ca­ğım. Şo­fö­rü­mün ay­lı­ğı için sen­den ke­se­ce­ği­m’ de­di. Her ay be­nim maa­şım­dan çe­şit­li mik­tar­lar­da alın­tı ya­pıl­dı. Ke­sin­ti her ay 670 liraya çık­mış­tı. Mo­roğ­lu­’nun şo­fö­rü­nün he­sa­bı­na pa­ra ya­tır­mak zo­run­da bı­ra­kıl­dı­m” di­ye ko­nuş­tu.

Ai­le­si­ni dü­şü­ne­rek iş­siz kal­ma­yı gö­ze ala­ma­dı­ğı­nı ve uzun sü­re bu du­ru­ma bo­yun eğ­diğini ifa­de eden Dinç, şöy­le de­vam et­ti: “15 Ha­zi­ran 2014’te Mo­roğ­lu­’n­dan ar­tık maa­şım­dan ke­sin­ti yap­ma­ma­sı­nı is­te­dim. Ai­le­min ge­çi­mi ne­de­ni ile zor­lan­dı­ğı­mı, ço­cu­ğu­mun ih­ti­yaç­la­rı için ban­ka­dan kre­di çek­mek zo­run­da kal­dı­ğı­mı söy­le­dim. Mo­roğ­lu, ‘Ba­na mı sor­dun ço­cu­ğun için kre­di çe­ker­ke­n’ ce­va­bı­nı ver­di. Ay­nı gün, TBMM’ye baş­vu­ra­rak iş­ten çı­kart­tı. Er­te­si gün ko­vul­dum. Bu uy­gu­la­ma­nın da­yı­ba­şı­lık­tan ne far­kı var.”

CHP’li vekil Mustafa Mo­roğ­lu ise id­di­ala­rı red­det­ti. Mo­roğ­lu, “Da­nış­ma­nın maa­şı TBMM ta­ra­fın­dan di­rekt he­sa­bı­na ya­tı­rıl­mış­tır. Söz ko­nu­su ki­şi ile şo­för ara­sın­da­ki pa­ra alış-ve­ri­şi be­ni il­gi­len­dir­mez. İd­di­ala­rı ka­bul et­mi­yo­ru­m” de­di. (SÖZCÜ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler