Eski Otogarcılar şaşırdı!

'Eski Otogarcılar' şaşırdı!

Yeni Hükümet Konağı tartışmalarında son nokta...

Yeni hükümet konağının Kırkevler yerine 'eski otogar' alanına yapılmasına destek verenlerden yeni bir hamle daha geldi...

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre liderliğini AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz'in yaptığı ve kamuoyunda 'eski otogarcılar' olarak bilinen grubun İçişleri Bakanı Muammer Güler'e gerçekleştirdikleri ziyaret sonrasında yeni hükümet binası ile ilgili yer arayışı rotasını bu kez Ankara yolu üzerinde Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan araziye çevirdiler.

VALİ ÖZCAN BUGÜN ANKARA'DA
Edinilen bilgilere göre 'yeni hükümet konağı eski otogar alanına yapılsın'a imza atan 68 stk adına milletvekili Hüseyin Filiz başkanlığında Ankara'da İçişleri Bakanı Muammer Güler'in ziyareti ardından gelişen olaylar zinciri ile birlikte Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın bugün (28 Mart Perşembe) Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı ziyaret ederek, bakanlığa ait arazi ile ilgili görüşmeler yapacak.

Vali Özcan'ın bu ziyaretinin yaşanan tartışmaya yeni bir boyut kazandırmayacağı, ziyaretin İçişleri Bakanı Güler'in ricası üzerine yapıldığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın da kendisine ait olan arazi ile ilgili olarak sürpriz bir kararla mevcut arazinin yeni hükümet konağı için 'devir' yolunun açılabilmesinin zayıf bir ihtimal olduğu da gelen bilgiler  arasında.

STK TEMSİLCİLERİ DE BAKAN YILMAZ'LA GÖRÜŞECEK
Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan son bilgiye göre başta AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz olmak üzere stk temsilcilerinden oluşan bir heyetin de bugün akşam saat 18.00'de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la biraraya geleceği öğrenildi.

Görüşme yapacak olan heyette Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu olmak üzere, Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Akdoğan'ın bulunacağı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'in de davet edilmesine karşın toplantıya katılmayacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler