Eski Terminalin yıkımı için düğmeye basıldı

Eski Terminal'in yıkımı için düğmeye basıldı

Çankırı Belediyesi, eski terminaldeki kiracılara "tahliye emri" içeren tebligatı gerçekleştirdi.

Çankırı Belediyesi, eski terminal'in yıkımı için düğmeye bastı. Belediye, halen eski terminal'de bulunan açık işyerlerine "tahliye emri" içeren tebligatı gerçekleştirdi.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre Çankırı Belediyesi tarafından eski terminal üzerinde kiracı bulunan işyerlerine gönderilen tebligatta 30 gün içerisinde bulundukları yerleri tahliye etmeleri isteniyor.

23.02.2012 tarih ve M.18.0.ÇAN.0.03.01-55 Sayı ile gönderilen ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayır imzalı tebligat aynen şöyle:

"Mülkiyeti Belediyemize ait, ilimiz Merkez Buğday Pazarı Mahallesi, 579 ada, 109-139-69-70-131-132 parseller üzerinde ve kiracısı bulunduğunuz eski terminal alanında;

Yeraltı Otoparkı, Hoca Ahmet Yesevi camii etrafı düzenleme ve Bedesten projelerinin uygulamaya konulacağından, söz konusu alan üzerinde bulunan müstecirlerin tahliye edilerek mevcut binaların yıkılmasına, Belediye Meclisinin 02.02.2012 tarih ve 34 sayılı oturumda karar alınmıştır.
Belediyemiz ile düzenlenmiş olan kira sözleşmemizin 9. maddesinde "Kiralanan yer ile civarında; yeniden inşa, imar nedeniyle  tamir, tevsi ve tadilat veya kamu yararı gözetilerek, Belediyenin taşınmazın tahliyesini istemesi durumunda, idarenin tahliye ile ilgili yazılı tebligatını takip eden, 30 gün içerisinde müstecir taşınmazı tahliye etmeyi peşinen kabul ve taahhüt eder. Tahliye için herhangi bir şart ileri süremez. Müstecirin tahliye etmemesinden doğacak Belediye zararı, müstecirden yasal yollarla tahsil edilir." hükmüne yer verilmiştir. Ayrıca; belediyemiz ile düzenlemiş olduğunuz kira sözleşmesinin süresi de geçmiş bulunmaktadır. Ve yeni bir 2012 yılına ait kira sözleşmesi tanzim edilmemiştir.

Bu nedenle, yazımızın tarafınıza tebliğ edildiği tarih dahil olmak üzere 30 gün içerisinde işyerinin tahliye edilerek, belediyemize teslim edilmesi gerekmektedir.

Aksi halde, sözleşme gereğince, 2886 Devlet İhale Kanunun 75. maddesi hükümleri uygulanarak, işyerlerimiz tahliye ettirilecektir.

Bilgi edinmenizi ve gereğinin yapılmasını tebliğen rica ederim.

Mehmet Çayır - imza
Başkan a. Başkan Yardımcısı"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler