Eski Yarbay Mehmet Alkan FETÖ’den beraat etti

Eski Yarbay Mehmet Alkan FETÖ’den beraat etti

Şehit kardeşinin cenazesinde, "Düne kadar çözüm diyenler, ne oldu da sonuna kadar savaş diyor" ifadeleri sonrası FETÖ'cü olmakla suçlanan Yarbay Mehmet Alkan, beraat etti.

PKK'lı teröristler tarafından Şırnak'ta şehit edilen kardeşinin cenaze töreninde "Açılım sürecine" karşı açıklamalar yaptıktan sonra Jandarma Genel Komutanlığınca hakkında soruşturma açılan 15 Temmuz'dan sonra da "FETÖ/PDY iltisakı" gerekçesiyle KHK ile TSK'dan ihraç edilen eski yarbay Mehmet Alkan "FETÖ/PDY üyeliğinden" yargılandığı davada beraat etti.

Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü 7. celsesinde ilk olarak Mehmet Alkan'ın eşi tanık olarak dinlendi. Gizli tanık kod Abdullah'ın, "Evlerinde Zaman gazetesi gördüm" şeklindeki beyanıyla ilgili açıklama yapan Alkan'ın eşi, müsvedde olarak kullanmak üzere çalıştığı kurumdan getirdiği gazeteler arasında Zaman'ın da olmuş olabileceğini, asla para vererek bu gazeteyi almadıklarını anlattı.

Tanık beyanından sonra esas hakkında mütalaa vermesi beklenen Savcı Harun Çetinkaya, Alkan hakkında ankesör soruşturması olup olmadığına ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yazılan yazının cevabının gelmediğini kaydederek, bu konuda soruşturmanın genişletilmesini istedi.

Alkan'ın avukatları bu talebe karşı çıkarken Alkan, "Bu dava 2 yıldır var. Öyle bir şey olsa zaten ortaya çıkardı" dedi.

Mahkeme Başkanı Murat Viran da UYAP sorgulamasında Alkan hakkında bu dava dışında başka bir dosya olmadığının görülmesi sebebiyle Savcının talebinin oybirliğiyle reddine karar verildiğini bildirerek, Savcıdan mütalaasını istedi. Savcı Çetinkaya, özetle şu gerekçeyle Alkan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istedi:

"Dosya kapsamında sanığın Bylock kaydının olmadığı, ana çatı davada yargılanan şahıslarla irtibatının bulunmadığı, Bank Asya'da hesabına ve Fetö ile iltisaklı kuruluşlarla kaydına rastlanmadığı anlaşılmış ise de örgütün mahrem hizmetler sınıfında gizliliğe azami gayret gösterildiğinden, örgüt üyelerinin bu veriler ışığında tespitinin gayet zor olduğu, bu bakımdan ankesör/operasyon hat delilinin büyük önem taşıdığı somut bir olgu ve gerçektir. Ancak bu yöndeki talebimizin Mahkemece reddedildiği anlaşılmıştır. Tüm dosya kapsamına göre, sanığın telefon irtibatları, gizli tanık beyanları, idari tahkikat evrakı içeriği ile ispatlandığı, bu itibarla örgütün amaç ve ideolojisini benimsediği, sadece örgüte sempati duymak düzeyinde kalmayıp canlı, geçişken, etkin, faili emir ve talimat almaya açık tutan ve hiyerarşik konumunu tespit eden bağ olarak hukuki literatürde tanımlanabilecek 'organik bir bağ' ile FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne gönül verip, kendi iradesine terk ederek tam teslimiyet duygu ve kararlığıyla örgüte bağlandığı hukuki ve vicdani kanaatine varıldığından…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler