Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde silahlı saldırı! 4 öğretim görevlisi öldürüldü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde silahlı saldırı! 4 öğretim görevlisi öldürüldü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde meydana gelen silahlı saldırı sonucu biri dekan yardımcısı 4 öğretim görevlisi hayatını kaybetti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde, bir öğretim görevlisinin silahlı saldırısı sonucu 4 öğretim görevlisinin hayatını kaybettiği, şüphelinin polis tarafından yakalandığı bildirildi.Öldürülenlerin; dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve bir okutman olduğu öğrenildi.

Bugün saat 15.00 sıralarında, Osmangazi Üniversitesi’nin Meşelik Kampüsü’ne gelen silahlı saldırgan, dehşet saçtı. Araştırma görevlisi olduğu iddia edilen saldırgan, yakalanarak gözaltına alındı. Saldırgan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerindeki şoku uzun süre atamadı.Kampüse çak sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

İLGİLİ HABER
Silahlı saldırının perde arkasını anlattı - TIKLA

katledilenler-eskisehir-resim-04.jpg4 ÖLÜ 3 YARALI
Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bir araştırma görevlisi, aralarında dekan yardımcısının da bulunduğu 4 kişiyi öldürüp 3 kişiyi yaraladı. Alınan bilgiye göre, Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan Bayer henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi resmi internet sitesinden yapılan açıklamada “Bugün (05 Nisan 2018 Perşembe) öğleden sonra Eğitim Fakültesi'nde yapılacak olan tüm sınavlar iptal edilmiştir.” denildi. 

Ve saldırıyı gerçekleştirerek 4 kişiyi öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar... (aşağıda)

volkan-bayar-resim-04.jpg

REKTÖRDEN İLK AÇIKLAMA
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesindeki silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 4 olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Gönen, yaptığı açıklamada, "Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Volkan Bayar tarafından eğitim fakültemiz sekteri Fatih Özmutlu, dekan yardımcımız Mikail Yalçın ve araştırma görevlilerimizi kurşunla vurmuştur. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımız sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun” dedi.

CENAZELER MORGA KALDIRILDI
Olayın ardından ESOGÜ Meşelik Kampüsü Eğitim Fakültesi'ne gelen Dekan Cemil Yücel, burada bir süre Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ile görüştü. Dekan Yücel daha sonra fakülte binasından ayrıldı.

Öldürülen 4 akademik personelin yakınları da acı haberi alarak kampüse geldi. Sinir krizi geçirip gözyaşı döken ve baygınlık geçiren personel yakınları, kampüs içerisindeki ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine götürüldü.

Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin çalışmalarını tamamlanmasından sonra cenazeler, Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlı Volkan Bayar'ın ise sorgusunun devam ettiği belirtildi.

SALDIRGNIN İLK İFADESİ
Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Volkan Bayar'ın ön ifadesiyle ilgili bilgi verdi. Vali Çakacak, "Kendisi ve eşi hakkında sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Yasir Armağan tarafından şikayet edildiğini ve Rektörlük tarafından idari soruşturma açıldığını ve soruşturmayla ilgili yazı eline geçince sinirlendiğini ve silahını alarak Yasir Armağan'ın odasına giderek ateş ettiğini ve diğer olaylara giderek olayı işlediğini itiraf etmiştir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler