Eskişehir'de bebeğini camdan atan kadın beraat etti

Eskişehir'de bebeğini camdan atan kadın beraat etti

Eskişehir'de bebeğini ikinci kattan havalandırma boşluğuna atan Güler Demir için beraat kararı verildi.

Kırmızıtoprak Mahallesi Tarlabaşı Sokak'ta 3 Mayıs 2007 tarihinde meydana gelen olayda Güler Demir, ailesinin evlenmelerine izin vermediği Adnan Demir ile ilişkiye girip hamile kaldı.

BEBEĞİNİ PENCEREDEN ATTI
Hamileliğini ailesinden gizleyen Güler Demir, anne ve babasıyla birlikte oturduğu ikinci kattaki evin tuvaletinde doğum yaparak dünyaya getirdiği kız bebeği tuvaletin penceresinden attı.

Yaralanan bebeğin ağlama sesini duyan komşuları durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alt kattaki evin duvarını balyozla kırıp havalandırma boşluğundaki bebeğin yanına ulaştı. Bebek ve yeni doğum yapan anne hastaneye kaldırıldı.

TAHLİYE EDİLDİ
Anne Güler Demir, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve daha sonra yapılan duruşmalarda tahliye edildi. Güler Demir, cezaevinden çıktıktan sonra havalandırma boşluğuna attığı bebeğinin babası Adnan Demir ile evlendi ve bebeğe de 'Demeter Kibele' adını verdi. Demir çiftinin daha sonra bir kız çocukları daha dünyaya geldi.

guler-eskisehir-anne-beraat-resim-04.jpg

HAPİS CEZASI ALDI
Güler Demir, yargılandığı Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 27 Aralık 2012 tarihindeki duruşmada önce ömür boyu hapis, ardından olayın teşebbüs aşamasında kalması ve duruşmadaki iyi halinin göz önünde bulundurulması sonucu 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Davanın temyiz aşamasında Yargıtay, 10 yıl 10 ay hapis cezası kararını bozunca Güler Demir yeniden yargılanmaya başlandı.

YENİDEN YARGILANIP BERAAT ETTİ
Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yeniden hakim karşısına çıkan Güler Demir, mutlu bir yuvasının olduğunu ve kızı Demeter Kibele'nin önümüzdeki ay yaş gününü kutlayacaklarını söyleyerek beraatını istedi. Mahkeme heyeti Güler Demir'in beraatına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler