Eskişehir’de bir öğretmen basın açıklamasına katıldığı için açığa alındı

Eskişehir’de bir öğretmen basın açıklamasına katıldığı için açığa alındı

Eskişehir’de Eğitim Sen üyesi İngilizce Öğretmeni Hatice Yüksel, 31 Mart günü Çağlayan Adliyesi’nde yaşananlarla ilgili eylemde gözaltına alınan arkadaşının serbest bırakılması için basın açıklamasına katıldı.

Eskişehir’in Beylikova ilçesindeki Atatürk Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Eğitim-Sen üyesi Hatice Yüksel, hakkında yürütülen soruşturma sonucunda 8 Nisan günü açığa alındı. Açığa alındığını “Bu yeni İngilizce öğretmenimiz” denilerek tanıştırılan bir meslektaşından ve daha sonrasında yapılan tebligat ile öğrenen Yüksel, hakkındaki suçlamayı yaptığı bir araştırma sonucu öğrendi. 31 Mart Çağlayan Adliyesi eylemi ile ilgili yapılan basın açıklamasında gözaltına alınan arkadaşları için bir yürüyüşe katılmakla suçlanan Yüksel, polis tarafından gözaltına alınmış, savcılığa ifade vermesinin ardından serbest bırakılmıştı. Demokratik hakkını kullanması engellenen öğretmen bir de üstüne açığa alınarak görevden uzaklaştırıldı.

Yüksel, açığa alınmasının ardından bir mektup yazarak daha öncesinde de kendisine ve meslektaşlarına yönelik idareciler tarafından uygulanan baskıları dile getirdi. Yüksel mektubunda, Eğitim Sen’in grev kararı almasının ardından kaymakamın kendisini “Bu ilçede böyle şeyler olmaz, dışlanırsın” diyerek tehdit ettiğini aktardı. Yüksel’in mektubunda ayrıca şube müdürünün de eylemleri engellemek adına kendisine “Nöbet eylemi yaparsan okulda çay içmenizi yasaklarım” ifadelerini kullandığını belirtti.

Yüksel yaşadıklarının, AKP’nin ‘Yeni Türkiye’ söyleminin somut karşılığının da tam olarak yaşadıklarına denk düştüğünü şu sözlerle açıkladı:

"Hepimizin bildiği üzere iktidarın özlemini duyduğu 'Yeni Türkiye' bu ve buna benzer pek çok hak gaspına gebe. Her gün yaşadığımız örneklerde görüyoruz ki düşünen, sorgulayan, muhalefet eden, fikir beyanında bulunan herkes bir şekilde bastırılmaya, tecrit edilmeye çalışılıyor. Pek çok kesimin itirazına rağmen çıkartılan İç Güvenlik Yasası da iktidara ve onların kraldan çok kralcı hizmetkarlarına, baskılarını pervasızlaştıracak yetkiler sunuyor. Demokratik hakkını kullanmak, iktidardan yana olmamak hırsızlıktan, yolsuzluktan daha büyük suç olarak karşımıza çıkarılıyor. Eğitim alanında yaşanılan pek çok sorun çözümsüz beklerken, eğitimciler hizaya sokulmaya çalışılarak sorunların üstü kapatılıyor. Halil Serkan Öz öğretmenin Yalova valisiyle yaşadığı sorun üzerine hayatını kaybetmesinin acısını ve öfkesini yaşarken başka valilerin de Yalova valisini kendine örnek aldığını görüyoruz."

Yüksel’in açığa alınmasına karşı bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya destek olmak için hafta içi her gün Adalar Migros önünde saat 17.00 ile 19.00 arasında açılacak olan stant ziyaret edilebilir. Ayrıca Yüksel, 8 Mayıs Cuma günü saat 17.00’da Valilik önünde bir basın açıklaması da gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler