Eskişehir'de otobüsler 65 yaş üstünü ücretsiz taşımayacak

Eskişehir'de otobüsler 65 yaş üstünü ücretsiz taşımayacak

Eskişehir’deki Halk Otobüsçüleri, zarar ettikleri gerekçesiyle 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz taşımama karar aldı.

Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı İbrahim Altunoğlu, pazartesi itibariyle 65 yaş üstünü ücretsiz taşımayacaklarını açıkladı. Sorunların çözümünde hükümeti işaret eden Altunoğlu, “Eğer hükümet mazotta ÖTV, KDV’yi indirirse benim gelir ve giderimi karşılarsa, biz yine onları taşırız. Bunu hükümet yapıyorsa yapsın. Hükümet çıkardığı bu yasayla hem bizi mağdur ediyor hem de yaşlıları rencide ediyor.” dedi.

''CEZASINA RAZIYIM''
Altunoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin bu durumla bir alakası olmadığının altını çizdi. Altunoğlu, “İlgili birimlerin konuyla ilgili cezası varsa ben bu cezaya razıyım, taşıyamayacağım. Açık ve net söylüyorum. Bu konuda ben her şeyi göze aldım. Otobüsümüzü bağlıyor, ne yaparsa yapsın, taşıyamayacağız. Ben de Gümrük Bakanı ile görüştüm ve bizi mağdur ettiğini söyledim. Böyle mağdur olacağımızı düşünmemişler. Bundan sonra ilgileneceklerini söyledi. Bakandan bir nevi söz aldım.” diye konuştu.

"HÜKÜMETİN ÇIKARTTIĞI YASA
YAŞLILARI RENCİDE BİZİ MAĞDUR EDİYOR"
Hükümetin uygulamasını da eleştiren Altunoğlu, “Bu hükümetin çıkartmış olduğu yasa, yaşlıları rencide ediyor. Bizim de bu kararımızla olaylar üzücü bir ortama gidiyor ama Eskişehir’deki 65 yaş üstü vatandaşlar bizi anlayacaklardır.” ifadesini kullandı.

65 yaş üstünün bedava taşınmasının kendilerini mağdur ettiğini belirten Altunoğlu, sorunların çözümünde hükümeti işaret etti. Şu anda otobüsçü sektörünün mazot alacak durumunun kalmadığını belirten Altunoğlu, şöyle dedi: “Eğer hükümet mazotta ÖTV, KDV’yi indirirse benim gelir ve giderimi karşılarsa biz yine onları taşırız. Bunu hükümet yapıyorsa yapsın. 1-2 gün mazot alamadık ve işe çıkamadık. Bu kesinlikle bir eylem değildi. Büyükşehir Belediyesi’ne tepki de değildi. Bu şekilde biz gerçekten valiye ve Büyükşehir Belediyesi’ne gittik. Büyükşehir Belediyesi Başkanı da açıklama yapmış ‘bunun muhatabı ben değilim’ demiş ve doğru söylemiş. Şu an servise çıkmayan araç yok.”

BELEDİYE UYARDI: VAZGEÇİN
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise halk otobüsçülerin bu davranışlarından vazgeçmelerini istedi. Büyükerşen, yazılı açıklamasında, “Özel Halk Otobüsçüleri esnafının temsilcisi olan Özel Halk Otobüsçüleri Odası, geçtiğimiz günlerde bir karar almış ve 8 Aralık Pazartesi gününden itibaren 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı ücretsiz taşımayacaklarını kamuoyuna açıklamışlardır. 65 yaş ve üzeri vatandaşların şehir içi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmaları hakkı, yasa ile verilmiştir. Yani hükümetin önerisi ve TBMM’nin kararıdır. Yalnızca Eskişehir’de değil, tüm ülkede uygulanmaktadır. Dolayısıyla uyulmaması ya da aksine bir tutum sergilenmesi suçtur.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler