Eskişehirde polis müdahalesi!

Eskişehir'de polis müdahalesi!

Espark AVM önünde günlerdir protesto gösterisi yapan aktivistler polis tarafından dağıtıldı.

Eskişehir'de 13 gündür Espark Alışveriş Merkezi önünde süren çadır eylemine polis müdahale etti. Bu sırada taş ve soda şişeleriyle karşılık veren eylemcileri, polis tazyikli su ve gaz bombasıyla karşılık vererek dağıttı. Polisin olaylarda sık sık, 'Aranızda vatana, bayrağa, İstiklal Marşı'na saygı duymayan provokatörler var.' şeklinde uyarı yapması dikkat çekti.
 
Taksim Gezi Parkı olaylarına Eskişehir'de destek vermek için bir araya gelen aktivistler 4 Haziran'da Espark Alışveriş Merkezi önünde çadır kurarak yolu trafiğe kapatmıştı. 13 gündür kapalı olan yol, bugün polislerin müdahalesiyle açıldı. Eskişehir Çevik Kuvvet polisine Afyonkarahisar, Kütahya ve Yalova'dan destek geldiği öğrenildi. Sabah erken saatlerde çadırların önüne gelen polis gruba alanı terk etme uyarısında bulundu. Boşaltın çağrısına karşılık veren grubu polis dağıttı. Daha sonra çadırlar tek tek yerinden sökerek kaldırıldı. Çadırların kaldırılması için CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden destek istendiği ancak yetkililerin temizlik araçlarını göndermediği öğrenildi. Daha sonra Eskişehir İl Özel İdare'den gelen ekipler alanın temizliğini yaptı. 
 
eskisehir-polismudahalesi-sozcu-resim-061.jpg
 
POLİS UYARDI: ARANIZDA PROVOKATÖRLER VAR
Çadırların söküldüğü sırada bölgeden ayrılmayan grup, polise sloganlar atarak tepki gösterdi. Bu sırada grubun içerisinden polise taş ve soda şişeleri atıldı. Polis grubu megafonla uyararak aralarında provokatörlerin olduğunu ve alanı boşaltmasını istedi. Polis, 'Aranızda vatana, bayrağa, İstiklal Marşı'na saygı göstermeyen provokatörler var.' diye uyarılarda bulundu. Buna rağmen grubun alanı terk etmemesi üzerine TOMA'larla tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale edildi. Bölgeyi terk etmekte direnen eylemciler, caddelere barikatlar kurdu. Polisin müdahalesi sonucu gruplar bölünerek ara sokaklara dağıldı. Bu sırada çok sayıda eylemci gözaltına alındı.
 
eskisehir-cadir.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler