Eskişehirde Yaren Gecesi

Eskişehir'de "Yaren Gecesi"

Ertuğrulgazi Yörük ve Türkmenler Federasyonu tarafından düzenlenen "yaren gecesi"ne ilgi büyüktü.

Eskişehir Ertuğrulgazi Yörük ve TÜrkmenler Federasyonu (EFE) tarafından "Yaren Gecesi"nin ikincisi düzenlendi. Eskişehir Kültür Merkezi'nde düzenenen gece gerek program gerekse katılımcı yönündende oldukça zengindi. Geceyi onurlandıran Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir programı sonuna kadar ilgiyle izledi.

Eskişehir'deki daire müdürlerinin yanında, il dışından başta Antalya olmak üzere, İzmir, Afyon, Muğla, Isparta, Konya, İstanbul'dan çok sayıda misafir "yaren gecesi"nin konuğu oldu.

Gecede söz alan araştırmacı yazar Ömer Osman Yeler, konuklara tarihe yolculuk yaptırdı.

Isparta ilinden katılan şair Nail Büyüksarı tarafından Vali Kadir Koçdemir için kaleme alınan şiir, vali için büyük bir sürpriz oldu. Sanatçı Mustafa Gökçe tarafından sunulan gecede Gemiç kadın folklor ekibi ile Avlamış Zeybek Ekibi hoş bir gösteri yaptı.

 Yörük analarının ip dokuma, kirman eğirme, yün çorap örme vs gibi artık unutulmaya yüz tutmuş örf ve adetleri tanıtıldı. Yerel sanatçı Cafer Çemen ile birlikte geceye katılan sürpriz santçılar da davetlilere türkü ziyafeti verdi.

eskisehir-yaren-gece-cankiri-sozcu-resim-04.jpg

Anadolu'dan sonra Avrupa'nın Türkleşmesine ve fethine giden ve daha sonra Anadolu'ya göçen muhacirlerden programa davetli Dernekler Federasyonu Başkanı ve Konfederasyon Başkan Vekili Av. Zihni Çalışkan böylesi bir kültür organizasyonunda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geceye katılan Boşnak Halk Oyunları ekibinin gösterisi de ilgiyle izlendi.

ESKİŞEHİR, 2013 KÜLTÜR BAŞKENTİNE HAZIRLANIYOR

Eskişehir EFE Federasyon Başkanı Oral Büyüksarı "Gerek programın zenginliğinden gerek katılımın seviye ve ilgisinden memnunuz. Bu ilgi bizleri daha şevklendiriyor. Kültüre ve ataya saygı geleceğe en büyük yatırımdır. Milleti ve devleti oluşturan milli ve manevi değerlere federasyon olarak her zaman sahip çıkacağız. Toplumumuzun harcı olan tüm federasyon ve derneklerle bu tür organizasyonlarda bir aray geleceğiz. Bu etkinlikler bir bakıma 2013 Kültür Başkentine Eskişehir'imizin hazırlanmasıdır. Gerek misafir federasyonlar, gerek il dışından katılımcılar bunu gösterdi. Ocak ayında federasyon üyesi ve gençlik kollarının çalışması olarak bir konferans ve sömestr karne hediye programı olacak. Her ay da dolu dolu çalışmalar gerçekleşecek. Bu vesileyle 2012 yılı ilimiz, ülkemiz adına huzurlu, bu programdaki gibi birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini diliyorum." diyerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

eskisehir-yaren-gece-cankiri-sozcu-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler