Eskişehire büyük ödül

Eskişehir'e büyük ödül

İç Anadolu'nun önemli merkezlerinden Eskişehir '2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti' seçildi.

Türksoy (Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı)’un ’önerisi ile  2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Eskişehir’in ’Göç’ ana temasıyla yapacağı ulusal ve uluslararası etkinliklere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Les Ottamans Otel’de düzenlenen toplantıya Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı (TDKB) üyeleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Koçdemir, şunları söyledi:
 
"Eskişehir’in birinci özelliği, herkese ve her yere yakın bir şehir. Bu hem coğrafi olarak böyle hem ziyniyet olarak böyle. Eskişehir’de 1800’lü yılların başından itibaren Türk dünyasının muhtelif köşelerinden göç edip gelen insanlar var. Bu insanlar kendi özelliklerini bu zamana kadar korumuşlar. Hatta kendi ana vatanlarında devam ettiremedikleri bazı geleneklerini de bu zamana kadar yaşatmışlar. Aynı zamanda Eskişehirlilik kimliği, Eskişehirlilik bilincine de sahip olmuşlardır.
 
Türkiye’nin pek çok şehrinde orada doğduğu halde insanlar, babasının, dedesinin memleketiyle ’Nerelisin’ diye sorulduğunda cevap verirken Eskişehir’de doğmayanlar 8-10 yaşında Eskişehir’e gelenler, 30-35 yaşına geldiyse ’Ben Eskişehirliyim’ diyebilmektedir. Bu da birlikte yaşamanın sürtüşmesiz gerçekleşmesi bakımından önemlidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler