Eskişehirspor: 1 - Beşiktaş: 2 - İZLE

Eskişehirspor: 1 - Beşiktaş: 2 - İZLE

Spor Toto Süper Lig 32. hafta maçında Beşiktaş, Eskişehirspor'u deplasmanda 2-1 yendi.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasından Beşiktaş, deplasmanda Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etti. UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı matematiksel olarak garantileyen Kartal'a zaferi getiren goller Niang ve Mustafa Pektemek'ten geldi.

Karşılaşma müthiş bir tempoda başlarken iki takım da atak futbolla keyifli bir maçın müjdesini verdi. Beşiktaş, ileri uçtaki silahları Mustafa Peketemek ve Niang'la ilk dakikalarda önemli tehlikeler yaratırken, Eskişehir'de ön plana çıkan isim Alper Potuk oldu. Özgür Çek'in gizli forvet rolü de Beşiktaş'a zaman zaman sıkıntı yarattı. 
 
 
Maçta beklenen gol ise Eskişehir'den geldi. 36. dakikada Tello'nun nefis pasıyla keleci Cenk'i avlayan Özgür Çek, takımını 1-0 öne geçirdi. Golün şokunu bir süre üzerinden atamayan Beşiktaş, maçın başındaki temposunu kaybeder gibi oldu. Ancak ilk yarıda son sözü Niang söyledi. 45+2'de Fernandes'in ortasında Sivok'un kafayla indirdiği topu arka direkte tamamlayan Senegalli golcü, Beşiktaş'ı soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle götürdü.
 
İkinci yarıya Niang-Holosko değişikliği ile başlayan Beşiktaş, ilk yarıdaki temposundan uzak kaldı. Buna karşın devreye hızlı giren Eskişehirspor da üst üste fırsatlardan yararlanamadı.
 
ATAMAYANA ATARLAR
Eskişehirspor üst üste goller kaçırmasının ardından sahneye Mustafa Pektemek çıktı. 76. dakikada Akaminko ve Serol'un büyük hatasını affetmeyen golcü oyuncu, Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi. 
 
Kalan dakikalarda Eskişehirspor'un beraberlik çabaları yeterli olmayınca Beşiktaş, zorlu deplasmandan 2-1 galip ayrıldı.
 
Bu sonuçla 55 puana yükselen Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı garantiledi. Eskişehirspor ise 42 puanda kaldı.
 
ESKİŞEHİRSPOR: 1 - BEŞİKTAŞ: 2
 
STAT: Atatürk
HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu
 
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Tarık, Akaminko, Diego, Serol, Causic, Alper, Tello (Dk. 77 Nuhiu), Erkan, Kamara, Özgür (Dk. 63 Mehmet) 
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
 
BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, Sivok, Escude, Emre, Veli, Oğuzhan (Dk. 66 Necip), Fernandes, Olcay, Mustafa (Dk. 90+1 Ersan), Niang (Dk. 46 Holosko) 
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba
 
SARI KARTLAR: Dk. 19 Erkan, Dk. 45+2 Boffin (Eskişehirspor), Dk. 14 Fernandes, Dk. 83 Necip, Dk. 90+2 Cenk (Beşiktaş)
 
GOLLER: Dk. 36 Özgür (Eskişehirspor), Dk. 45+2 Niang, Dk. 76 Mustafa (Beşiktaş) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler