Eskişehirspor: 1 - Sivasspor: 3

Eskişehirspor: 1 - Sivasspor: 3

Süper Toto Süper Ligi'in 26. haftasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren iki takımın maçında gülen taraf 3-1 ile Medicana Sivasspor oldu.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmaya daha etkili başlayan ev sahibi ekip karşılaşmanın 10. dakikasında gole çok yaklaştı. Ceza sahası dışından kazılan serbest vuruşta topun başına geçen Rogelio Mori'nin şutu çatal tabir edilen yerden auta çıktı. Ev sahibi ekibin baskılı oyununa kontra ataklarla karşılık vermeye çalışan Medicana Sivasspor, 32. dakikada Burhan Eşer'in ceza sahasına girdikten sonra ortaladığı topla buluşan Aatif Chahechouhe, topa düzgün vuramayınca top yandan auta gitti. Mücadelenin 39. dakikasında ceza sahasına yapılan ortayı eliyle kesen Kadir Bekmezci'nin pozisyonunda hakem Ali Palabıyık tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı sonrası topun başına geçen Sezer Öztürk, ev sahibi ekibi 1-0 öne geçiren golü attı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gololmayınca ilk yarı 1-0 Eskişehir'in üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı golle başladı. Başlama vuruşunun ardından ceza sahasına hızlı bir şekilde giden Sivasspor, Burhan Eşer'in ortasına düzgün bir vuruş yapan Aatif Chahechouhe'nun golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı. Beraberlik sonrası Eskişehir kalesine daha çok atak geliştiren Medicana Sivasspor, 59. dakikada Nijerya'lı forvet oyuncusu John Utaka'nın golüyle 2-1 öne geçti. Gol sonrası oyunda hakimiyetini iyice hissettiren Medicana Sivassspor, 76. dakikada Aatif Chahechouhe'un attığı golle skoru 3-1'e getirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Sivasspor, ligde kalma açısından büyük önem taşıyan maçta çok kritik bir galibiyet aldı.

Medicana Sivasspor, aldığı bu galibiyetle puanını 30'a yükselterek 11. sıraya yükseltirken, Eskişehirspor ise 27 puanla 15. sırada yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler