Esnaflar belediyeye yürüdü

Esnaflar belediyeye yürüdü

Belediyenin eski otogar girişlerini kapatmasını protesto eden esnaflar, eski otogardan başlayarak belediyeye kadar yürüdü.

Çankırı’da geçtiğimiz haftalarda çarşı esnafı ile belediye ekipleri arasında başlayan ‘köy minibüsü’ gerginliği devam ediyor.

Belediyenin eski otogar girişlerini kapatmasını protesto eden esnaflar eski otogardan başlayarak belediyeye kadar yürüdü. Yaklaşık 50 esnafın katıldığı eylemde, esnaflar belediye tarafından verilen birçok söz verildiğini, fakat sözlerin tamamının boş çıktığını savundu. Bazı esnaflar otogar girişlerinin kullanıma kapatılmasına tepki gösterirken, bazı esnaflar da ekmek parası kazanamaz hale getirildiklerini öne sürdü.

İsmini açıklamak istemeyen bir esnaf, “Bizler şehrimizde sorun değil, çözüm istiyoruz. Otogar taşınacakmış, taşınsın. Biz evimize bir lokma ekmek götürmek için çalışan fakir insanlarız. Yapılan son uygulama bizim iyice mağdur olmamıza neden oldu. Bize çalışma imkânı yaratılması, insanların sokaklarda rahatça dolaşması sağlanmalıdır. Bu görev de şehri yöneten insanlara düşer. Bizler suçlu değil, bu şehrin insanlarıyız. Otogar madem dokuzuncu ayda yıkılacak, bize o zamana kadar müsaade edilsin. Kışın ortasında ekmeğimizle oynanmasın, böyle bir adalet dünyanın hiçbir yerinde yoktur” ifadelerini kullandı.

Belediye girişinde kalabalık bir grup oluşturan esnaflar eylemlerine kısa süre devam etti. Gerginliğin yaşanmadığı eylemde esnaflar kısa süre sonra olaysız şekilde dağıldı.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler