Ethemle ilgili yalanlar duvara tosladı!

Ethem'le ilgili yalanlar duvara tosladı!

Polis kurşunu ile yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün örgüt üyesi olduğu iddialarına aileden sert tepki.

Kızılay'da polis kurşunu ile yaşamını yitiren Ethem Sarsülük'ün örgüt üyesi olduğu ve örgüt kampında fotoğraf çektiğine ilişkin iddiasına ailesi sert tepki gösterdi.
 
Sarısülük ailesi, Radikal’e yaptığı açıklamada söz konusu görüntülerin kurgu olduğunu anlatarak “Taşeron firma aracılığıyla 2012 yılında Hakkâri’de yapılan jandarma karakolunun inşaatında çalışırken çekilen fotoğraflardır” açıklaması yaptı.
 
Polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’e yönelik, gün boyu “örgüt üyesi” olduğu yönünde ve örgüt kampında fotoğraf çektirdiği yönünde iddialar çeşitli internet sitelerinde haber olarak yer aldı. Ethem Sarısülük’ün yengesi Çiğdem Sarısülük, fotoğrafların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
 
KARAKOL İNŞAATINDA ÇALIŞIRKEN ÇEKİLMİŞ
Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük de fotoğrafların Hakkari Tekeli Tabur Komutanlığı’nda çekildiğini belirterek şöyle konuştu: “O fotoğraflar Ethem’in bilgisayarında bulunan fotoğraflardır. Ethem, işçi olarak çalıştığı taşeron firma tarafından Hakkari’ye gönderilmişti. Hakkari’de iki ay kaldı. Örgüt üyesi olarak yayınlanan o fotoğraflar ise askeri karakolun inşaatında çekilen fotoğraflar ve hatıra olsun diye çekilmiş. Askerlerle video görüntüleri de var. Tamamen bir karalama ve itibarsızlaştırma operasyonudur.”
 
'BAYRAĞI YAKMAYIN' DEMİŞTİ
Bayrak yakma görüntüleri ilgili olarak da ağabey Sarısülük, “O gün orada olanlar eve taziyeye de geldi. Ethem bayrak yakılırken ‘Yapmayın’ demiş, engellemeye çalışmış. Bayrak yakma görüntülerinde olan kişiler 'basının önününe çıkıp nasıl davrandığını söyleriz gerekirse’ diyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler