Eti senin kemiği benim dönemi kapandı

"Eti senin kemiği benim dönemi kapandı"

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, 30 yıl öncesinin sistemi ile eğitim yönetimi yapılamayacağını belirterek, "Değişime ayak uydurmak zorundayız."

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, 30 yıl öncesinin sistemi ile eğitim yönetimi yapılamayacağını belirterek, "Değişime ayak uydurmak zorundayız. Bu değişime ayak uydurma da eğitimle olur" dedi.

Petek, yaptığı açıklamada, Çankırı'da eğitim seviyesini yükseltmek için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, eğitimle birlikte akademik başarıyı da arttırmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Okul yöneticilerine akademisyenler tarafından verilen seminerleri çoğalttıklarını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, öğretmenlerin akademik olarak da başarılı olmasını istediklerini ifade etti.
 
Petek, sorun odaklı çalışmayı kendilerine düstur edindiklerinin altını çizerek, "Hangi konuda şikayet varsa, o konu üzerine eğilerek, sorunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Yerel düzeyde sorun nedir, veli mi ilgisiz veya başka bir şey mi var- Bunlara bakacağız, çözümlerini ortaya koyup ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.
 
İl genelinde anne-baba gelişim programları yaptıklarını hatırlatan Petek, şunları kaydetti:
 
"21. yüzyılda anne-baba nasıl olunur?' diye eğitimler veriyoruz. Çünkü anne-babanın rolleri değişiyor. 30 yıl öncesinin sistemi ile eğitim yönetimi yapamayız. Artık, kimse bize 'Çocuğumun eti senin kemiği benim' diyerek getirmiyor. 'Eti de benim kemiği de benim, sen sadece eğitimini yapacaksın' diyor. Biz de bu değişime ayak uydurmak zorundayız. Bu değişime ayak uydurma da eğitimle olur. Bizim en büyük problemimiz eğitim, bunun çözümü de eğitim. Her düzeyde eğitim noksanlığı var ve biz bunu yine eğitimle çözeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler