Ev sahiplerini ilgilendiren uygulama martta başlıyor

Ev sahiplerini ilgilendiren uygulama martta başlıyor

Ev sahiplerini ilgilendiren 'Hazır Beyan Sistemi’ uygulaması mart ayında başlıyor.

Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi’nin kapsamının genişletildiğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, mart aya itibarıyla ’Hazır Beyan Sistemi’nin uygulamaya gireceğini ifade etti.

Hürriyet’in haberine göre, Maliye Bakanı Naci Ağbal, 4 yıldır uygulanan ‘Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi’nin kapsamının genişletildiğini belirterek, mükelleflerin, artık sadece kira geliri için değil, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratları için de hiçbir zahmete katlanmadan, internet üzerinden kendileri için hazırlanan beyannameyi onaylayarak, işlemlerini tamamlayabileceğini söyledi.

Ağbal, “Bunun için oluşturduğumuz ve 1.5 milyon vatandaşımızı ilgilendiren Hazır Beyan Sistemi’ni uygulamaya mart ayı itibarıyla başlıyoruz” dedi.

VERGİLER OTOMATİK OLARAK HESAPLANACAK

Söz konusu sistemle artık ilgili alanlardaki vergi hesaplamalarının otomatik olarak yapılacağını belirten Ağbal, sistemden yurt dışında yaşayan vatandaşların da yararlanabileceğini söyledi.

VATANDAŞA KOLAYLIK
Ağbal, “Bu sayede vatandaşlarımız, vergi dairesine veya mali müşavir, muhasebeci gibi bir uzmana ihtiyaç duymadan, internete girerek, beyannamelerini kolayca verebilecek, vergilerini de yine internetten kredi kartı ile ödeyebilecek” ifadesini kullandı.

1 MART’TA BAŞLAYACAK
Ağbal, makelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden sisteme ulaşılabileceğini ve beyannamelerin 1-25 Mart 2016 arasında verebileceğini öyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler