Eviniz boya badanaya hazır mı?

Eviniz boya badanaya hazır mı?

Boya badana yaparken alacağınız birkaç önlem ile sezon temizliğinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Bahar yaklaşıp, kışın ağırlığı üzerimizden kalkarken, içimizde ruhumuzla birlikte evimizi de yenileme ve ferah bir nefes alma isteği uyanır.

Yaşam alanınıza uygulayacağınız birkaç küçük hareketle, tüm enerjinizin, motivasyonunuzun ve dekorasyonunuzun değişeceği bilinen bir gerçektir; fakat bazen boya- badana bizim için korkulan bir işleme dönüşebilir.
 
İşinin ehli olmayan ustaların kazandırdığı bu manasız telaş, artık gelişen teknolojilerin ve yeni kullanılan kimya harikaları sayesinde tarih oluyor. Zahmeti de sandığımızdan çok daha azalıyor. Rekabet nedeniyle fiyatların da ekonomikleştiği boya sektöründe, uçsuz bucaksız renk ve boya seçenekleri evlerinizi süslemek için hazır bulunuyor.
 
Artık yeni nesil badanalarda istediğiniz rengi, sanal ortamda yaşam alanınıza uygulayabiliyorsunuz, dilerseniz sevdiğiniz renkleri birleştirip size özel bir karışım yaratıyorsunuz, dilerseniz de duvar, kolon, kapı ve tavanınız için birbirinden farklı renklerle kolâj yapabiliyorsunuz.
 
Nefes alan, silinebilen boyalarla evinizdeki ağırlaşan hava kayboluyor ve uygulayacağınız boyama ile de birkaç gün içerisinde eviniz adeta bahar bahçesine dönüyor.
 
Dilerseniz uygulayacağınız boyanın üzerinde yine boyayla istediğiniz resmi uygulatıp, evinizi ve odalarınızı kocaman tuvallere çevirebiliyorsunuz. Ya da uygulamanın ardından yeni nesil modası, duvar stickerları ile farklı ve hoş bir hava katabiliyorsunuz.
Yapı market ve büyük marketlerde bulabileceğiniz duvar stickerları ile esprili ya da romantik ikonları duvarlarınıza basabiliyorsunuz.  Böylece odalarınızı, karakterinizi ve ruh halinizi yansıtabileceğiniz ortamlar haline getirebiliyorsunuz.
 
Boya- Badana Yaparken İpuçları
 
Boya badana yaparken alacağınız birkaç önlem ile sezon temizliğinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.
 
- Hali hazırda yaşanılan bir eve uygulama yapılacaksa, eşyalarınızın koruma altında olmasına dikkat edin.
 
- Boya değen ya da damlayan alanlar için anında müdahale yapılırsa, kalıcı hiçbir izle karşı karşıya kalmamış olursunuz.
 
- Hangi odayı hangi renge boyayacağınıza önceden karar verin. Canlı renkler odayı biraz daraltacaktır. Açık renkler ise, odanın daha geniş ve aydınlık gözükmesini sağlayacaktır. Bunu göz önünde bulundurarak yaptığınız seçimlerle odalarınıza uygun aurayı verebilirsiniz.
 
- Hep aynı markaya ait ürünler kullanırsanız, renkler içinde ton farkları ya da kalite farkıyla karşılaşma ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz.
 
- Uygulama yapacağınız zeminde pürüzler varsa önce bunları gidermeniz faydalı olacaktır. Boya her zaman pürüzsüz ve temiz zemin üzerinde daha iyi sonuç verecektir. Aksi halde emeğiniz ve paranız boşa gidebilir.
 
- Boyama işlemini ince katlar halinde yapın. Bu boyanın topaklanması ve dalgalı olması ihtimalini en aza indirecektir.
 
- Artan boyayı tekrar kullanabilmek için boyaya yüzeyini örtecek kadar kendi incelticisinden ekleyin ve karıştırmadan ağzını kapatarak serin bir yerde saklayın.
 
Tüm kontrollerin ardından uyguladığınız işlemin kurumasını bekleyip küçük bir temizliğin ardından koca bir sene boyunca tertemiz ve ferah bir evin keyfini sürebilirsiniz.
 
Bengü Öner - Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler