Evkur Yeni Malatyaspor: 2 - Galatasaray: 1

Evkur Yeni Malatyaspor: 2 - Galatasaray: 1

Süper Lig'de haftaya lider giren Galatasaray, deplasmanlardaki kötü serisini Malatya'da da sürdürdü. Maçı 2-1 kaybeden Galatasaray, liderlik koltuğunu da bıraktı.

Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile karşılaşan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, 15. haftadaki Teleset Mobilya Akhisarspor mücadelesinin ilk 11'ine göre zorunlu iki değişiklik yaptı. Hırvat teknik adam, Teleset Mobilya Akhisarspor mücadelesinde sakatlanan Mariano'nun yerine Denayer'i, bağırsak enfeksiyonu geçiren Serdar Aziz'in yerine ise Ahmet Çalık'ı görevlendirdi.

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig'in 15. haftasında 3-2 kaybettikleri Göztepe maçının 11'ine göre iki değişikliğe gitti. Erol Bulut, cezaları nedeniyle Göztepe karşılaşmasında forma giyemeyen Aytaç Kara ve Murat Yıldırım'ı ilk 11'de görevlendirirken, o müsabakaya 11'de başlayan Dening ile Rahman Buğra Çağıran'ı yedek kulübesinde oturttu. 

Maça ev sahibi ekip önde baskıyla başlayan Malatyaspor, Galatasaray'ın pozisyon bulmasına izin vermedi. İlk yarıda rakip kaleye isabetli şut atamayan Galatasaray savunmada da açıklar verdi. 38. dakikada Cissokho'nun ortasında arka direkte Pereira takımını öne geçirdi. Galatasaray golün şokunu atlamadan Boutaib kornerden gelen topa yaptığı kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. Geçen hafta Akhisar karşısında  2-0'dan dönen Galatasaray, 71. dakikada Ndiaye ile karambolden farkı bire indirdi. 

Kalan bölümde Malatya rakibine fırsat vermedi ve mücadele 2-1 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi. Üst üste 4. deplasman maçını da kaybeden Galatasaray 32 puanda kaldı ve liderliği Medipol Başakşehir'e bıraktı. 5 maç sonra kazanan Malatyaspor ise 19 puana yükseldi.  

EVKUR YENİ MALATYASPOR: 2 - GALATASARAY: 1

STAT: Yeni Malatya Stadı
HAKEM: Ali Palabıyık

EVKUR YENİ MALATYASPOR: Ertaç, Chebake, Mina, Sadık, Cissokho, Dening, Azubuike, Rahman, Pereira, Turgut, Boutaib
TEKNİK DİREKTÖR: Erol Bulut


GALATASARAY: Muslera, Denayer, Maicon, Ahmet, Linnes, Fernando, Ndiaye, Yasin, Feghouli, Belhanda, Gomis
TEKNİK DİREKTÖR: Igor Tudor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler