Evlatlık alınan Dilek'in katili annesi çıktı

Evlatlık alınan Dilek'in katili annesi çıktı

Manavgat'ta, Amerikan filmlerini aratmayan cinayet senaryosunu Antalya polisi aydınlattı.

2014'ün Temmuz ayında Dilek Anbar evinde ölü bulundu. 83 yaşındaki anneanne Nazmiye Yurtyapan tutuklandı. Polis yürüme zorluğu çeken bir kadının bu cinayeti işleyeceğine inanmadı. Yapılan incelemede Dilek'in 19 aylıkken evlatlık alındığı ortaya çıktı.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan, "Evlatlık alınan bir kız katledildi. Bunun anne babası biziz. Asıl faili bulmak bizim göreviz" diyerek soruşturmayı derinleştirdi. Anne Fatma ve baba Hıdır Anbar takibe alındı. Fatma Anbar cezaevindeki annesine bir yakınıyla, "Anne biraz üzgün dur. Kimse senin yaptığına inanmıyor. Mahkûmlara dikkat et polis olabilir senin ağzından laf alabilirler" diye haber gönderdi. Bu bilgi istihbarat birimlerinden kaçmadı.

manavgat-dilek-cinayet-resim-03.jpg

POLİS YENİ DELİLLERE ULAŞTI
Adli Tıp'tan gelen raporlar ve yeni elde edilen deliller üzerine Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayet şüphelisi olarak anne ve babayı önceki gün gözaltına aldı. Cinayeti anne Fatma Anbar'ın işlediğinin ortaya çıkması üzerine katil anne tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ANNEANNESİ ÜSTLENMİŞTİ
14 Temmuz 2014 tarihinde evinde ölü bulunan genç kızın cinayetini anneanne Yurtyapan üstlenmişti. Yaşlı kadın ifadesinde, torununun bıçakla saldırdığını, kendisini korumak amacıyla genç kızı ittikten sonra eşarpla boğazını sıkarak öldürdüğünü öne sürmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler