Evlere Şenlik Denetim Komisyonu (!)

Evlere Şenlik "Denetim Komisyonu" (!)

İl Genel Meclisi'nin bugünkü oturumunda seçilen "Denetim Komisyonu" üyelerini yakından tanıyalım mı!

İl Genel Meclisi, 2012 yılı toplantılarına dün başladı. Bugün de toplanan İl Genel Meclisi üyeleri, kendi aralarından İl Özel İdaresi 2011 yılı harcamalarını denetleyecek olan 5 kişilik "İnceleme - Denetim Komisyonu" üyelerini belirledi.

Ak Parti grubundan dört ve MHP grubundan da bir ismin meclis üyelerince yapılan oylama ile "İnceleme Denetim Komisyonu" üyesi olmaya hak kazandı.
 
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre İnceleme - Denetleme Komisyonu üyeliklerine Ak Parti grubundan Seyfettin Demirtaş , Avni Demircioğlu, Ali Karaca ve Tuğrul Kaya, MHP grubundan da Galip Eker seçildiler.
 
İNCELEME - DENETLEME KOMİSYONU
ÜYELERİNİ YAKINDAN TANIYALIM
Komisyon üyelerinden Ak Parti Şabanözü il genel meclis üyesi Seyfettin Demirtaş emekli öğretmen, Ak Parti Çerkeş il genel meclis üyesi Avni Demircioğlu ilköğretim mezunu, Ak Parti Orta il genel meclis üyesi Ali Karaca ilköğretim ve bağımsız Kızılırmak il genel meclis üyesi Tuğrul Kaya ilköğretim mezunu. MHP'den seçilen Eldivan İl Genel Meclis Üyesi Galip Eker ise emekli öğretmen.
 
Görüldüğü gibi 5 kişilik komisyonda iki yüksekokul mezunu seçilmiş bulunurken, grubun diğer 3 üyesi ise ilköğretim mezunu!
 
Ve bu komisyon üyeleri Şubat ayının bütün günlerinde Çankırı İl Özel İdaresi'nin 2011 yılı harcamalarını denetleyecek, yaptığı denetim sonuçlarını da rapor haline getirerek 15 Mart'ta Meclis'e sunacak...
 
Ve böylesi bir tablodan sonra Sözcü18 Haber Merkezi olarak şu 3 soruyu sormadan edemiyoruz:
 
- Bu komisyon mu İl Özel İdare hesaplarını denetleyecek?
 
- İl Genel Meclisi üyeleri arasından bu komisyona girebilecek ve işin hakkını verebilecek başka isimler bulunamaz mıydı?
 
- Ve son soru: Meclis'te yaşanılan böylesi olaylar kim ya da kimlerin senaryosu?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler